r
Nosalty Logó

Túrós mákos zebratorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Túrós mákos zebratorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4571 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 762 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8827.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    3113 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    856 mg
  • Foszfor
    3429 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.8 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    449 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 4571 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a krémtúrót, a citrom reszelt héját, majd a lisztet, sütőport, olajat, 20 dkg joghurtot. Alaposan összeforgatjuk.
  2. A masszát kettéosztjuk, egyik felébe belekeverjük a darált mákot és a maradék 6 dkg joghurtot. Összeforgatjuk.
  3. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk zsiradékkal, megszórjuk kevés liszttel.
  4. Egy kanállal a forma közepére adagolunk a mákos tésztából, a mákos tésztára a fehér tésztából teszünk. Váltakozva adagoljuk a kétféle tésztát, mindig az előző adag tetejére halmozva. A felül lévő tészta szépen nyomja az alatta lévőt, megoldva ezzel a tészta terülését, és mire elfogy mindkét tészta, szépen kiterülve betölti a formát.
  5. A munkalaphoz ütögetjük a megtöltött formát, hogy a középen lévő púposodás is egyenletessé váljon.
  6. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 11595
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós mákos zebratorta
A konyha világa 70 recept

Gyorsan összeállítható, elkészíthető desszert, langyosan a legfinomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...