Túrós mákos zebratorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A konyha világa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
762
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
4571
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1471.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 519 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 74.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
762
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.6 g
Zsír
-
Összesen 250.2 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 934 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8827.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 3113 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 856 mg
-
Foszfor 3429 mg
-
Nátrium 1234 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 468.8 g
-
Cukor 293 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 449 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 458 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 204 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 764 mg
-
Retinol - A vitamin: 457 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1556 micro
Összesen
4571
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a krémtúrót, a citrom reszelt héját, majd a lisztet, sütőport, olajat, 20 dkg joghurtot. Alaposan összeforgatjuk.
- A masszát kettéosztjuk, egyik felébe belekeverjük a darált mákot és a maradék 6 dkg joghurtot. Összeforgatjuk.
- Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk zsiradékkal, megszórjuk kevés liszttel.
- Egy kanállal a forma közepére adagolunk a mákos tésztából, a mákos tésztára a fehér tésztából teszünk. Váltakozva adagoljuk a kétféle tésztát, mindig az előző adag tetejére halmozva. A felül lévő tészta szépen nyomja az alatta lévőt, megoldva ezzel a tészta terülését, és mire elfogy mindkét tészta, szépen kiterülve betölti a formát.
- A munkalaphoz ütögetjük a megtöltött formát, hogy a középen lévő púposodás is egyenletessé váljon.
- 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 11595
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A konyha világa
70 recept
Gyorsan összeállítható, elkészíthető desszert, langyosan a legfinomabb.