Túrós máglyarakás Márti konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Márti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
712
kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2854
kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.5 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1624.9 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 203 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 413 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.2 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 134.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
712
kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.1 g
Zsír
-
Összesen 118.1 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 858 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6499.6 g
-
Cink 1045 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 1199 mg
-
Vas 812 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 1441 mg
-
Nátrium 1650 mg
-
Réz 41 mg
-
Mangán 34 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 325 g
-
Cukor 221 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 536.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 748 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 101 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 482 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 627 mg
-
Retinol - A vitamin: 739 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1115 micro
Összesen
2854
kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.4 g
-
Cink 74 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 57 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 34 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zsemléket szeletekre vágjuk. Két tojást elkeverünk a tejjel, 5 dkg cukorral, és a zsemlékre öntjük.
- A vajat a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és két tojássárgával habosra keverjük, hozzáadjuk a citromlevet, az áttört túrót, végül beleszórjuk a mazsolát, és a két tojásfehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk.
- Egy kivajazott tűzálló tálba terítjük a tejes zsemle felét, és rásimítjuk a habos, túrós masszát, majd a maradék zsemlével befedjük.
- Forró sütőben pirosra sütjük.
- Melegen porcukorral meghintjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 17468
- Feltöltés dátuma: 2012. április 24.
Ajánló
Egy tartalmas zöldség vagy bármilyen leves mellé kitűnő fogás, és utána jól esik egy pohár száraz fehérbor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Márti
46 recept
A túrós massza tetejére én felszeleteltem 1 almát, és beborítottam az alma darabokkal, megszórtam fahéjas cukorral, és még egy kis durvára tört dióval is megkínáltam, aztán erre tettem a beáztatott zsemle másik felét. Tejből nálam egy kicsivel több ment a zsemlékre, mert túl száraznak találtam.