r
Nosalty Logó

Túrós koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 985 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3946 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 243 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.6 g
  • Cink
    197 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 985 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.3 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4686.2 g
  • Cink
    786 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    609 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.6 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    77 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 3946 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.3 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat (a reszelt citromhéj kivételével) a kenyérsütőgépbe pakoljuk és " Tészta" programon (1 ó 50 p) dagasztjuk és kelesztjük a tésztát. (A citromhéjat az első sípoláskor adjuk a tésztához). A tésztát hagyományos módon, kézzel is dagaszthatjuk természetesen.
  2. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük és annyi tejföllel elkeverjük, hogy krémes, dene folyóstöltelék legyen belőle. Ízesítjük ízlés szerint a cukorral és vaníliás cukorral, majd belekeverjük a reszelt citromhéjat.
  3. A program lejárta után még egyszer átgyúrjuk a tésztát és 4 egyenlő részre osztjuk. (Két koszorút sütünk ebből a mennyiségből.) Ezekből 4 téglalapot nyújtunk. Ezeket egyenlő arányban megkenjük a túrós krémmel és hosszában feltekerjük mindegyiket.
  4. Kettőt-kettőt összefonunk és körbe rendezzük, a végeit egybenyomjuk. Tetejüket megkenjük a felvert tojással. Óvatosan tesszük a sütőpapírral bélelt (gáz)tepsibe, vigyázva, nehogy szétessen a fonás.
  5. Nem előmelegítve (hogy legyen ideje még nőni)közepes lángon egyenként kb. 30 perc alatt megsütjük.
  6. Langyosan, porcukorralmegszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9769
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 07.

Ajánló

A kelt tészták kedvelőinek ajánlom. Nagyon kellemes uzsonna lehet, aranyos kis szeletekre lehet felvágni. Másnapra is puha marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ehhez a tésztához a jól bevált buktareceptemet használtam fel, amivel könnyű dolgozni, viszonylag kevés hozzávaló szükséges hozzá, de nagyon finom a végeredmény mindig. Egyszerűen nem volt kedvem buktákat gyártani, meg amúgy is valami túrósat kívántunk, így született ez az egyszerű fonott túrós koszorú. A tésztáját kicsit különlegesé teszi a citromhéj, nagyon jó íze lesz tőle, a töltelékkel is jól harmonizál. Aki szereti használhat több túrót is hozzá, de azért vigyázni kell, nehogy kifolyjon, és persze, hogy össze lehessen rendesen fonni. Az általam használt mennyiség arra elég, hogy kellemesen krémes állaga legyen tőle, kicsit olyan, mintha egy töltelék nélküli túrós kalács lenne.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...