r
Nosalty Logó

Túrós és káposztás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós és káposztás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 406 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4892 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 406 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    261.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6315.3 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    2054 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    538 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    772 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2149 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    1711 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 4892 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba öntjük, a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kovászt, a tojásokat és annyi tejet, amennyit a liszt felvesz.
  3. Addig gyúrjuk, míg a tálról leválik a tészta, majd kelesztjük.
  4. Amikor megkelt, négyfelé vesszük a tésztát. Olyan hosszúra nyújtjuk, amilyen széles a tepsink (téglalap alakúra nyújtjuk).
  5. A káposztát megpirítjuk, majd ha kihűlt, a tésztát megkenjük a felével. Két nyújtott tésztát káposztával, két nyújtott tésztát túróval töltünk meg. (Egyik munkatársam szerint úgy is finom lehet, hogy a káposztát összekeverjük a túróval,ő káposztásat kapott túrós széllel.)
  6. Feltekerjük, tepsibe tesszük, és a tetejét megkenjük tojássárgájával.
  7. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10133
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám ezzel az étellel várt minket haza. Vittem a munkahelyemre is, ott is megdicsérték. Valóban finom lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...