Túrós kalácsok ZilkaZil konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ZilkaZil
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
930
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3718
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 956.5 g
-
Cink 132 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 103 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 83.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
930
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.3 g
Zsír
-
Összesen 116.8 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3825.9 g
-
Cink 529 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 698 mg
-
Vas 410 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1371 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 530.5 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 332.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 839 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 51 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 241 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 378 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 596 micro
Összesen
3718
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.7 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót alaposan összekeverjüka tojással, cukrokkal, vaníliabéllel, reszelt citromhéjjal.
- A lisztet egy nagy tálba tesszük, majd szép fényes, rugalmas tésztává gyúrjuka vajjal, túróval, tejjelfelfuttatottélesztővel, többi tejjel, és a mazsolával. Akkor jó, ha a tészta elválik a tál falától, nem ragad, de még lágy.
- Letakarva 1 órát kelesztjük.
- Óvatosan átgyúrjuk, és egy kb. 5-6 cm átmérőjű kígyóvá formáljuk. Egyenlő darabokra vágjuk, majd ezeket kétfelé osztjuk. Ezekből ismét kígyókat formázunk, majd összefonjukőket, és megcsavarjukúgy, mintha csomót kötnénk rájuk.
- Tepsibe tesszüka fonatokat, és még 15 percig kelesztjükőket.
- Ezután felvert tojássárgával lekenjükmindegyiket, mákkal megszórjuk, és közepesen meleg sütőben állandó hőmérsékleten tartva kb. 40perc alatt megsütjük.
- Konyharuha alatt hagyjukhűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4306
- Feltöltés dátuma: 2013. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
ZilkaZil
127 recept
Sok kalácsot sütök, de ezt kizárólag húsvétkor szoktam készíteni. Most a régi, családi hagyományoktól eltérően nem egy nagy kalácsot csináltam több fonatból, hanem több kicsit két fonatból.