r
Nosalty Logó

Túrós-kakaós linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Túrós-kakaós linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 9026 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    551.4 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    236 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    144 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6587.2 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    1022 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2273 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    872.8 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    481 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4150 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3089 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 9026 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Elkészítjük a linzertésztát. Mindent gyorsan összegyúrunk, a tésztát elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe. A másik felét becsomagoljuk, és betesszük a fagyasztóba. Könnyebb lesz később reszelni.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A cukrot és a vaníliacukrot a margarinnal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a túrót, a tojásokat és a pudingport. Alaposan összekeverjük. Ráöntjük a tésztára, és elsimítjuk.
  3. Elővesszük a másik tésztadarabot, és ráreszeljük a tetejére.
  4. Megsütjük.
  5. Ha kihűlt, bevonjuk az olajjal felolvasztott csokival.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33×35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3510
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-kakaós linzer
Nikóka 172 recept

Ezt a receptet egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam. Az eredeti receptben a tésztát úgy kell rácsipkedni a tetejére. Én nagyon siettem, és ezért inkább reszeltem. Azóta is így készítem.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...