r
Nosalty Logó

Túrós-kakaós kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Túrós-kakaós kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4964 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1835.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    226 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7343 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2530 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.6 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 4964 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.7 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd mindezt elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojást meg a tejfölt, és gyorsan tésztát gyúrunk. Ha sokat vesződünk vele, elolvad a margarin, és lágy lesz a tészta.
  2. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Egyik darabot mélyhűtőbe rakjuk, a másikat kinyújtjuk, és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük.
  3. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a többi hozzávalót a tojásfehérjéken kívül. A tojásfehérjéket habbá verjük, és lazán a túróhoz forgatjuk.
  4. Ezt a tölteléket a tészta tetejére kenjük.
  5. A másik tésztát egyenletesen, hogy mindenhova jusson, nagylyukú reszelővel a túrós töltelékre reszeljük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Langyosan már szeletelhetjük is. Tetejét porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24x24x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 703
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 150185
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

Ha a tészta tejföl nélkül is összeáll, akkor ne tegyünk bele. Ne legyen túl lágy, mert nehéz lesz reszelni. Ha ez mégis bekövetkezik, hagyjuk még a mélyhűtőben kicsit, vagy legyünk türelmesek, nem lehetetlen feladat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy helyi újság receptkönyvében találtam egy nagyon hasonló receptre, amit ígéretesnek éreztem. Először a névnapomra sütöttem meg, és vittem a munkahelyemre a kollégáimnak. Nálunk ugyanis az a szokás, hogy névnapján megköszöntik az embert, és az ünnepelt meg sütikkel kedveskedik a többieknek. Tudtam én a szent szabályt, hogy "kipróbálatlan ételt vendégeknek sose készíts", de gondoltam, ez nem olyan bonyolult, baj nem lehet. Pedig lett! :) Egy az, hogy betegen sütöttem, és nem igazán tudtam beleélni magam a helyzet komolyságába. Kettő meg, hogy késő este sütöttem, így még fáradt is voltam. Három meg, hogy nem volt pontosan leírva a recept, vagy nem is tudom, de olyan sűrű, száraz és lapos lett a süti, töltelék benne alig, hogy erősen gondolkoztam, be merjem-e vinni a munkatársaknak. Ízre jó volt azért, s mivel újat sütni nem volt időm és energiám, így aztán bevittem, és felszeleteltem, feltálaltam és szabadkoztam, mert már nem volt mit tenni. A süti azért elfogyott, sőt, még a receptjét is kérték páran, de én rettentő elégedetlen voltam. Az vígasztalt csak, hogy emellett azért rendesen sikerült süteményeim is voltak, tehát senki sem volt kényszerítve, hogy ezt egye. Eltelt egy hét, és alig vártam, hogy nekiállhassak mégegyszer. Tapasztalataim szerint változtatva  a recepten, megszületett második nekiveselkedésem eredménye, éspedig tökéletesre. Puha, könnyű, magas. Ezt az egészet két dolog miatt írtam le: 1. Ne adjuk fel, ha elsőre nem megy! 2. Kipróbálatlan ételt vendégeknek sose készítsünk! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...