r
Nosalty Logó

Túrós-gyümölcsös piskóta Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Túrós-gyümölcsös piskóta Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A túróhoz

A tetejére

Összesen 342 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A túróhoz

A tetejére

Összesen 2041 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A túróhoz

A tetejére

Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 342 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5184.5 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    315 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 2041 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túróhoz

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat különválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk, majd a kettőt és a lisztet óvatosan összekeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, tűpróbáig sütjük.
  3. Ha megsült a piskóta, kivesszük a tepsiből, leszedjük róla a sütőpapírt, ésa piskótát visszatesszük a tepsibe, teljesen hagyjuk kihűlni.
  4. A túrót habosra keverjük a tejföllel és ízlésünknek megfelelő porcukor mennyiséggel.
  5. Meleg tejben teljesen feloldjuk a zselatint, és hozzákeverjük a túróhoz.
  6. A túrós masszát rásimítjuk a piskótára. Rákarikázzuk a gyümölcsöket, ha meggyet, mandarintteszünk bele, félig nyomkodjuk bele a túróba.
  7. Elkészítjük a tortazselét a zacskón lévő leírás szerint. De ne hagyjuk állni 8-10 percig, ahogy a zacskón van, kevergetve hűtsük, ha már picit kezd összeállni, máris öntsük a tetejére. Nagyon gyorsan dermed, ha mégis összeállt, picit megmelegítve újra folyékonnyá varázsolhatjuk.:)
  8. 1-2 órára tegyük a hűtőbe.
  9. A szokásosnál picit nagyobb kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11660
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Ajánló

Friss gyümölcsből, de leszűrt befőttből is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kb. "ezer éves" receptem, már fogalmam sincs, honnan származik. Az alapreceptben több tészta van, amit feleslegesnek tartok. Inkább a töltelék legyen sok, ne a piskóta. Csak az ötletet tartottam meg, a többit átvariáltam. Szeretem az olyan süteményeket, ami kevés időmet rabolja el. Ritkán teszek csak kivételt, hogy időigényes sütit készítsek. Nálam ahhoz alkalom kell, vagy az összetevők alapján rendkívül ígéretesnek kell lennie. Ez egy egyszerű, gyorsan elkészíthető süti, a kellemesen (nem túl) édes túró és a gyümölcsök remek összhangban vannak.

Hozzávalók

A piskótához

A túróhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...