r
Nosalty Logó

Túrós-füstölt párizsis batyuk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Túrós-füstölt párizsis batyuk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 752 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3764 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 284 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.5 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 752 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7087.3 g
  • Cink
    399 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    311 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    3903 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1049 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3764 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet mély tálba tesszük, a közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a meleg tejet, majd 5 percet állni hagyjuk, és a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk. Fél órára pihenni tesszük meleg helyre.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint, sót, tojássárgáját és a túrót jól kikeverjük és félretesszük, az apróra szaggatott párizsit külön tálkába tesszük.
  3. A megkelt tésztánkat lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és két cipót formálunk belőle, majd egyiket fél cm-es téglalappá nyújtjuk, és megkenjük a töltelék felével, erre a párizsi felét egyenletesen rászórjuk. Felcsavarjuk, és 4 cm széles szeletekre vágjuk.
  4. Enyhén zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (NE szorosan!), de előtte két helyen bevágjuk, majd tojásfehérjével megkenjük, és szezámmaggal kissé megszórjuk. Ugyanígy járunk el a másik cipóval is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2567
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 04.

Ajánló

Hétvégére, hétköznapra és még vendégségbe is jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-füstölt párizsis batyuk
Gabimami58 139 recept

Mint minden tészta elsőre kóstolva érdekesnek tűnik, de így -már harmadjára, a család kérésére- finom és laktató. A szilveszteri buli harapnivalója lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...