r
Nosalty Logó

Túrós Fanta háromszögek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós Fanta háromszögek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csokoládés piskóta alap

Túrókrém

Fanta-stic bevonat

Összesen 904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csokoládés piskóta alap

Túrókrém

Fanta-stic bevonat

Összesen 5421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csokoládés piskóta alap

Túrókrém

Fanta-stic bevonat

Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.9 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    269.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6053.1 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1925 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.8 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1279.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 5421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.8 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Csokoládés piskóta alap

Túrókrém

Fanta-stic bevonat

Elkészítés

Csokoládés piskóta alap

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Az egész tojásokkal összedolgozzuk a cukrot, gépi habverő segítségével.
  2. A lisztbe belekeverjük a kakaót és a sót, majd a mikróban megolvasztott vajat beleöntjük, a cukros tojásokkal homogénné keverjük. Robotgéppel csomómentesre dolgozzuk.
  3. Egy közepes méretű, előre vajjal kikent sütőformába öntjük a folyékony tésztaalapot, és a 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 20 percig sütjük, hőlégkeverésen.
  4. Ha már kicsit sötétebb barna, akkor kivesszük. A tészta sűrű állagú lesz, ne várjuk, hogy megkeljen, vagy felfújja magát.
  5. Arrébb tesszük, hagyjuk, hogy kihűljön.

Túrókrém

  1. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral felhabosítjuk.
  2. A túrót a géppel eldolgozzuk, hogy minél puhább és lágyabb legyen. Majd hozzákeverjük a cukros vajhoz.
  3. Belereszeljük a citrom héját, és egy evőkanál levet is hozzáadunk. Majd ezt is elkeverjük benne.
  4. A kihűlt piskótára kenjük, és elkezdjük elkészíteni a FANTA-stic bevonatot.

Fanta-stic bevonat

  1. 5 dl szénsavas narancslevet felforralunk.
  2. A 2 csomag vaníliás pudingport, 2dl szénsavas narancslével csomómentesre keverünk. Majd a forrásban lévőbe öntjük és kavargatjuk, nehogy becsomósodjon.
  3. 2-3 evőkanál cukrot adagolunk hozzá, és mikor besűrűsödött, levesszük a tűzről.
  4. A túróra öntjük, és szépen eldolgozzuk rajta, míg meleg. (Ha valaki kreatívkodni szeretne, ha kicsit kihűlt, villával mintákat lehet formálni a zselé állagú pudingból.)
  5. Majd tegyük be egy órára a hűtőszekrénybe, hogy a túró összeálljon és ehető legyen, anélkül, hogy szétfolyna. De ha valaki szeret fülig maszatos lenni, az rögtön nekiláthat a behabzsolásának. (Én is nehezen bírtam ki.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10411
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közeleg a rossz idő, és ilyenkor egyre több embert gyötör a sütiéhség és a rosszkedv. Ennek kiküszöbölésére ajánlott elkészíteni, ezt a FANTAsztikus Triantánt. Akkor induljon a sütés!

Hozzávalók

Csokoládés piskóta alap

Túrókrém

Fanta-stic bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...