r
Nosalty Logó

Túrós-csokoládés kalács Virág konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ViragRoxana
Túrós-csokoládés kalács Virág konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Túró

Csokoládé

Kenés

Összesen 678 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Túró

Csokoládé

Kenés

Összesen 2712 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Túró

Csokoládé

Kenés

Összesen 288 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 678 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3521.2 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.9 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 2712 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Tészta

Túró

Csokoládé

Kenés

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral.
  2. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást.
  3. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adjuk a sóval együtt a lisztes keverékhez. Kézzel 10-15 perc alatt összedolgozzuk, míg egy homogén tésztát nem kapunk.
  4. Fedjük le egy textillel vagy folpackkal, és hagyjuk kelni szobahőmérsékleten 1,5 órán keresztül.

Túró

  1. Összekeverjük a hozzávalókat, és kész is a túrós töltelék.

Csokoládé

  1. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, a mérethez az egymás mellé tett csokoládét vegyük alapul.
  2. Tegyük át zsírpapírral bélelt tepsire, ott folytassuk a készítését.
  3. Középre, a csokoládé alá halmozzuk fel a túrótölteléket kb. 1-1,3 cm vastagságban (ennél ne legyen magasabb!), tegyük rá a csokoládét. Vágjuk be a tésztát éles késsel mindkét oldalon, figyeljünk, hogy azonos számú csíkot vágjunk, és hajtogassuk rá először a két végét, majd a tészta csíkokat (felváltva az oldalakat) a töltelékre.
  4. Hagyjuk egy picit pihenni, amíg a tészta egy kicsit megdagad, akkor takarjuk le egy textillel, és hagyjuk további 30 percig szobahőmérsékleten pihenni.
  5. Kenjük meg 1 ek víz és 1 db tojás keverékével.
  6. 160 °C hőmérsékletre előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, aranybarnára. Hagyjuk egy kicsit hűlni, de még melegen érdemes tálalni, hogy a csokoládé még folyós legyen a belsejében.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 951
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
ViragRoxana 1 recept

Mennyei, különleges, és könnyen elkészíthető. Párom rajong érte. :)

Hozzávalók

Tészta

Túró

Csokoládé

Kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...