r
Nosalty Logó

Túrós batyu Szepucskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós batyu Szepucskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 870 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 258 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 870 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3840.1 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 3479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.1 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Kb. 1 órán át a duplájára kelesztjük.
  2. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.
  3. A megkelt tésztát 5 egyforma cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és az utolsó kivételével mindegyiket vékonyan megkenjük olajjal.
  4. Egymásra tesszük a lapokat, és újból kinyújtjuk.
  5. Négyzeteket vágunk ki belőle, a közepére tölteléket teszünk, a tészta négy sarkát a tetején összecsippentjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és fél óráig pihentetjük.
  7. Felvert tojással megkenjük a tetejét, és 180 fokon 20-25 percig sütjük.

A töltelékhez

  1. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 48 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 14343
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi, megunhatatlan kedvenc.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...