r
Nosalty Logó

Túrós batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ro_rienn
Túrós batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Összesen 1074 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Összesen 4302 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Összesen 243 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1074 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    692.4 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 4302 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. Először a száraz hozzávalókat jól elkeverjük, majd hozzárakjuk a tejet, margarint, tojást. (Próbáljunk meg figyelni, hogy a só az élesztővel ne érintkezzen közvetlenül.) Tegyük bele a sót, keverjük el, majd az élesztőt.
  2. Az összeállított tésztát meleg helyen, letakarva, körülbelül 30 percig kelesztjük.
  3. Amíg várunk a tésztára, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összeöntjük, és elkeverjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk - nekem 24 db lett -, majd ezeknek a közepére helyezzük a tölteléket. (A vágások mentén vékonyan megkenhetjük tojással, hogy könnyebb legyen batyut formázni.)
  5. Előmelegített sütőben 180°-on készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10342
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
ro_rienn 3 recept

Végre rászántam magam az elkészítéséhez, és nem bántam meg. Nagyon finom, és sokáig puha marad.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...