r
Nosalty Logó

Túrós batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ro_rienn
Túrós batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Összesen 1074 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Összesen 4302 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Összesen 243 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1074 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    692.4 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 4302 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. Először a száraz hozzávalókat jól elkeverjük, majd hozzárakjuk a tejet, margarint, tojást. (Próbáljunk meg figyelni, hogy a só az élesztővel ne érintkezzen közvetlenül.) Tegyük bele a sót, keverjük el, majd az élesztőt.
  2. Az összeállított tésztát meleg helyen, letakarva, körülbelül 30 percig kelesztjük.
  3. Amíg várunk a tésztára, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összeöntjük, és elkeverjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk - nekem 24 db lett -, majd ezeknek a közepére helyezzük a tölteléket. (A vágások mentén vékonyan megkenhetjük tojással, hogy könnyebb legyen batyut formázni.)
  5. Előmelegített sütőben 180°-on készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10355
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
ro_rienn 3 recept

Végre rászántam magam az elkészítéséhez, és nem bántam meg. Nagyon finom, és sokáig puha marad.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...