r
Nosalty Logó

Túrós-barackos torta Zsuzsitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-barackos torta Zsuzsitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4980.3 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.6 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    843.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 3502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 3 tojásból piskótát sütünk, mégpedig következőképpen: A tojásokat NEM választjuk szét, hanem az egész tojásokat a csipet sóval kezdjük el elektromos habverővel verni. Mikor már kezd habosodni, beletesszük a cukrot, és már a kettőt együtt addig verjük, míg egészen habos, fehér nem lesz. Kézzel belekeverjük a lisztet, kilisztezett tortaformába simítjuk.
  2. 160 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  3. A túrókrémhez a túrót átpasszírozzuk (ha lehet kapni, a legjobb a natur krémtúró, azt nem kell passzírozni), hozzátesszük a porcukrot, a citromhéjat és az étkezési keményítőt. Simára keverjük a hozzávalókat.
  4. Egy másik tálban keményre verjük a növényi tejszínt (azért használok ezt, mert ezzel sokkal könnyebb bánni, mint a normális tejszínnel, ha egyszer keményre vertem, garantáltan nem esik össze).
  5. Hozzáadjuk a tejszínt a túrókrémhez.
  6. A barack levével meglocsolgatjuk a piskótát, apróra vágunk 4-5 fél barackot, ezzel beterítjük a tortalapot.
  7. Ráhalmozzuk a túrós-tejszínes krémet, lesimítjuk és tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4643
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 13.

Receptkategóriák

Születésnapra szerettem volna valami könnyűt, habosat, olyat, ami gyorsan elkészül, így született ez a kis "mű".

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...