r
Nosalty Logó

Túrós-almás sütemény Katharosztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Túrós-almás sütemény Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    211.9 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2976 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1002 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.8 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    679 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1661 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1621 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 3680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet hideg vajdarabokkal, túróval, sóval és a cukorral, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, omlós tésztát készítünk.
  2. Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk, a lisztet lesöpörjük róla, majd három rét hajtjuk, mint a leveles tésztát szokás.
  3. Hidegre tesszük 20 percig pihenni, és még kétszer ismételjük a hajtogatást.
  4. Töltelék: A hámozott almát először gerezdekre vágjuk, majd kisebb darabokra. Ezután a borral, rummal, cukorral, mazsolával, citromlével, fahéjjal puhára pároljuk, hűlni hagyjuk.
  5. A tésztát kb 6 mm vastagra nyújtjuk, kettévágjuk, és a felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Széleit tojással megkenjük, szétterítjük rajta a tölteléket, befedjük a másik lappal, széleit jól lenyomkodjuk.
  6. Tojással lekenjük, villával hullámszerű mintát rajzolunk rá.
  7. Sütés 190 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig, kicsit hűlni hagyjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4986
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-almás sütemény Katharosztól
Katharosz 499 recept

Finom uzsonna sütemény.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...