r
Nosalty Logó

Túrókrémes-szőlős kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Túrókrémes-szőlős kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalácshoz

Túrókrémhez

Összesen 934 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalácshoz

Túrókrémhez

Összesen 3735 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalácshoz

Túrókrémhez

Összesen 252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.9 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 934 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3823.6 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548.9 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 3735 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Kalácshoz

Túrókrémhez

Elkészítés

Kalácshoz

  1. Az élesztőt egy kanál cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A tojássárgáját a cukorral összekeverjük, ehhez hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, csipet fahéjat.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebben öntjük a tejes élesztőt és a tojásos keveréket. A gép habverő dagasztó rúdjaival keverjük 10 percig, amíg összeállnak az alapanyagok, ezt követően fél órát kelni hagyjuk letakarva, langyos helyen.
  4. Amíg kel a tészta, elkészítjük a túrókrémet. Ehhez a túrót összetörjük villával, majd hozzáadjuk a lime levét+héját, vaníliás cukrot, sima cukrot és a pudingport, és mixerrel könnyű krémmé habosítjuk.
  5. A megkelt kalácstésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a túrókrémmel, megszórjuk a közben megmosott és negyedekre vágott, kimagozott szőlővel, és csigaszerűen feltekerjük. (Nekem elég hosszú lett, kettévágtam, és két őzgerinc formát töltött meg.)
  6. Miután sütőpapírral bélelt formába raktuk, újabb fél órát kelni hagyjuk, majd ezután megkenjük a tetejét egy tojássárgájával.
  7. Előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük (150 fokon, légkeveréses módon, sütés félidejében a tetejét takarjuk le sütőpapírral, nehogy megégjen).
  8. Ha kihűlt, felszeleteljük, porcukorral meghintve vagy szőlővel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1426
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Ajánló

Reggelire, uzsonnára, desszertként is kiváló! Gyümölccsel vagy egy pohár tejjel, esetleg megkenve vajjal vagy lekvárral.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrókrémes-szőlős kalács
Giovanna 46 recept

Sokszor abból indulok ki a vasárnapi süti kiválasztásához, hogy mi van hűtőben... Most túrót és szőlőt találtam, mint elképzelhető fő alapanyagokat, és ehhez nézelődtem a neten egy recept, egy ötlet után. Gizus lapján találtam meg az alapot, amelyet a kissé magamra formálva készítettem el. A szőlő nagyon nagy szemű volt, ezért negyedeltem, és a viszonylag nagy magjainak eltávolításával is elbíbelődtem. Természetesen szőlő helyett más gyümölcs is elképzelhető, de higgyétek el, ez a kombó fantasztikus ízvilágot hordoz!:) El tudom képzelni vajjal megkenve reggelire is, vagy lekvárral... Hmm, mondjuk a pár hete készített bodzalekvárral... vagy citromfűlekvárral, amit már egy ideje tervezek készíteni, ahogy barátnőm, Eda már beizzított rá.:)) Mindenkinek jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Kalácshoz

Túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...