Túrókrémes-szőlős kalács
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kalácshoz
-
125g finomliszt455 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Túrókrémhez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
21g lime5 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
3 kcal
-
38g szőlő25 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kalácshoz
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Túrókrémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
85g lime21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
11 kcal
-
150g szőlő99 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kalácshoz
-
33.7g finomliszt123 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
-
6.7g cukor26 kcal
-
3.4g élesztő4 kcal
-
13.5g tej8 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Túrókrémhez
-
16.9g tehéntúró25 kcal
-
5.7g lime1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.2g vaníliás pudingpor1 kcal
-
10.1g szőlő7 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 955.9 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 353 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 122 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.6 g
Zsír
-
Összesen 119.5 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 649 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3823.6 g
-
Cink 660 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 627 mg
-
Vas 510 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 1410 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 548.9 g
-
Cukor 145 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 488 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 842 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 592 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 819 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 631 micro
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.8 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Hozzávalók
Kalácshoz
-
50 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
5 dkg élesztő
-
2 dl tej
-
só csipet
-
1 db tojássárgája
-
fahéj csipet
Túrókrémhez
Elkészítés
Kalácshoz
- Az élesztőt egy kanál cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
- A tojássárgáját a cukorral összekeverjük, ehhez hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, csipet fahéjat.
- A liszthez hozzáadjuk a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebben öntjük a tejes élesztőt és a tojásos keveréket. A gép habverő dagasztó rúdjaival keverjük 10 percig, amíg összeállnak az alapanyagok, ezt követően fél órát kelni hagyjuk letakarva, langyos helyen.
- Amíg kel a tészta, elkészítjük a túrókrémet. Ehhez a túrót összetörjük villával, majd hozzáadjuk a lime levét+héját, vaníliás cukrot, sima cukrot és a pudingport, és mixerrel könnyű krémmé habosítjuk.
- A megkelt kalácstésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a túrókrémmel, megszórjuk a közben megmosott és negyedekre vágott, kimagozott szőlővel, és csigaszerűen feltekerjük. (Nekem elég hosszú lett, kettévágtam, és két őzgerinc formát töltött meg.)
- Miután sütőpapírral bélelt formába raktuk, újabb fél órát kelni hagyjuk, majd ezután megkenjük a tetejét egy tojássárgájával.
- Előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük (150 fokon, légkeveréses módon, sütés félidejében a tetejét takarjuk le sütőpapírral, nehogy megégjen).
- Ha kihűlt, felszeleteljük, porcukorral meghintve vagy szőlővel kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1426
- Feltöltés dátuma: 2013. június 13.
Ajánló
Reggelire, uzsonnára, desszertként is kiváló! Gyümölccsel vagy egy pohár tejjel, esetleg megkenve vajjal vagy lekvárral.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Sokszor abból indulok ki a vasárnapi süti kiválasztásához, hogy mi van hűtőben... Most túrót és szőlőt találtam, mint elképzelhető fő alapanyagokat, és ehhez nézelődtem a neten egy recept, egy ötlet után. Gizus lapján találtam meg az alapot, amelyet a kissé magamra formálva készítettem el. A szőlő nagyon nagy szemű volt, ezért negyedeltem, és a viszonylag nagy magjainak eltávolításával is elbíbelődtem. Természetesen szőlő helyett más gyümölcs is elképzelhető, de higgyétek el, ez a kombó fantasztikus ízvilágot hordoz!:) El tudom képzelni vajjal megkenve reggelire is, vagy lekvárral... Hmm, mondjuk a pár hete készített bodzalekvárral... vagy citromfűlekvárral, amit már egy ideje tervezek készíteni, ahogy barátnőm, Eda már beizzított rá.:)) Mindenkinek jó étvágyat hozzá!