r
Nosalty Logó

Túrókrémes-szőlős kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Giovanna
Túrókrémes-szőlős kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kalácshoz

Túrókrémhez

934
Kalória
27.6g
Fehérje
137.2g
Szénhidrátok
29.9g
Zsír
122g
Víz
162.3g
Koleszterin
5.2g
Rost
36.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalácshoz

Túrókrémhez

Összesen 934 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalácshoz

Túrókrémhez

Összesen 3735 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kalácshoz

Túrókrémhez

Összesen 252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.9 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 934 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3823.6 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548.9 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 3735 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

Kalácshoz

  1. Az élesztőt egy kanál cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A tojássárgáját a cukorral összekeverjük, ehhez hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, csipet fahéjat.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebben öntjük a tejes élesztőt és a tojásos keveréket. A gép habverő dagasztó rúdjaival keverjük 10 percig, amíg összeállnak az alapanyagok, ezt követően fél órát kelni hagyjuk letakarva, langyos helyen.
  4. Amíg kel a tészta, elkészítjük a túrókrémet. Ehhez a túrót összetörjük villával, majd hozzáadjuk a lime levét+héját, vaníliás cukrot, sima cukrot és a pudingport, és mixerrel könnyű krémmé habosítjuk.
  5. A megkelt kalácstésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a túrókrémmel, megszórjuk a közben megmosott és negyedekre vágott, kimagozott szőlővel, és csigaszerűen feltekerjük. (Nekem elég hosszú lett, kettévágtam, és két őzgerinc formát töltött meg.)
  6. Miután sütőpapírral bélelt formába raktuk, újabb fél órát kelni hagyjuk, majd ezután megkenjük a tetejét egy tojássárgájával.
  7. Előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük (150 fokon, légkeveréses módon, sütés félidejében a tetejét takarjuk le sütőpapírral, nehogy megégjen).
  8. Ha kihűlt, felszeleteljük, porcukorral meghintve vagy szőlővel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sokszor abból indulok ki a vasárnapi süti kiválasztásához, hogy mi van hűtőben... Most túrót és szőlőt találtam, mint elképzelhető fő alapanyagokat, és ehhez nézelődtem a neten egy recept, egy ötlet után. Gizus lapján találtam meg az alapot, amelyet a kissé magamra formálva készítettem el. A szőlő nagyon nagy szemű volt, ezért negyedeltem, és a viszonylag nagy magjainak eltávolításával is elbíbelődtem. Természetesen szőlő helyett más gyümölcs is elképzelhető, de higgyétek el, ez a kombó fantasztikus ízvilágot hordoz!:) El tudom képzelni vajjal megkenve reggelire is, vagy lekvárral... Hmm, mondjuk a pár hete készített bodzalekvárral... vagy citromfűlekvárral, amit már egy ideje tervezek készíteni, ahogy barátnőm, Eda már beizzított rá.:)) Mindenkinek jó étvágyat hozzá!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!