r
Nosalty Logó

Túrókrémes-barackos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrókrémes-barackos kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az 1. túrókrémhez

A 2. túrókrémhez

A tetejére

Összesen 929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az 1. túrókrémhez

A 2. túrókrémhez

A tetejére

Összesen 9282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az 1. túrókrémhez

A 2. túrókrémhez

A tetejére

Összesen 191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.8 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.6 g

Zsír

  • Összesen
    324.8 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14507.6 g
  • Cink
    2607 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    3116 mg
  • Vas
    2014 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    4203 mg
  • Nátrium
    1881 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    85 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1297.8 g
  • Cukor
    652 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1847 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3090 micro
  • β-crypt
    1024 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2156 micro
Összesen 9282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. túrókrémhez

A 2. túrókrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összeöntjük a porcukorral, a sütőporral, a csipetnyi sóval és a fahéjjal. Majd a margarinnal összekeverjük, és elmorzsoljuk. homogénné.
  2. Előveszünk egy közepes méretű tepsit, kivajazzuk, kilisztezzük, és a masszánk felét belenyújtjuk.
  3. Egy tálba üssük bele a tojásokat, adjunk hozzá 200 g cukrot, egy csipet sót, s keverjük habosra.Törjünk bele 500 g túrót, majd keverjünk még hozzá 2 ek lisztet, 1 cs vaníliapudingot és egy kupak citromlevet. Majd öntsük bele a tepsibe.
  4. Kockázzuk fel a barackok felét, és potyogtassuk rá a túróra.
  5. Majd a tészta másik felével fedjük be (morzsoljuk rá).
  6. Sütőben kb 1 órán át sül, 190 fokon 10 percig, majd 180 fokra levesszük.
  7. Közben megcsináljuk a másik túrókrémet. A tortakrémport összekeverjük 3 dl tejjel és fél kg túróval, 1 ek fahéjjal, 4 ek cukorral, és 1 kk mézeskalács fűszerkeverékkel. Az utóbbi igazán különleges ízt kölcsönöz a túrónknak. A maradék barackot is belekockázzuk.
  8. Ha megsült a sütink, ráönthetjük a túrókrémünket.
  9. Végül főzünk egy pudingot, 2 cs vanília pudingporból, 7 dl tejből, és 6 ek cukorból, s a sütit befedjük vele.
  10. 1 éjszakát pihen a süti a hűtőben, aztán pikk-pakk el is fogy szerintem! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9424
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kétféle túrós réteg közt finom édes linzertészta, s megbújó barackok teszik igazán üdévé ezt a nyári édességet! A készítés menetéről még több kép található itt.

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. túrókrémhez

A 2. túrókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...