r
Nosalty Logó

Túrókarika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Túrókarika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 1458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 5830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 47% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.4 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    516.2 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    220 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    997 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3109.5 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    699 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 5830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 506 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót.
  2. A puha vajat a tojássárgákkal habosra keverjük.
  3. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben feloldjuk.
  4. A túrós liszthez adjuk az élesztős tejet és a vajjal elkevert tojássárgát, és jól összegyúrjuk.
  5. A tésztát konyharuhával letakarva 30 percig pihentetjük.
  6. Ezt követően lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval korongokat szúrunk belőle. A korongok közepét kb. 2 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  7. Egy nagyobb serpenyőbe kb. 2-2,5 cm magasan olajat öntünk, amit felforrósítunk. Próbadarabkával ellenőrizzük, hogy elég forró-e az olaj.
  8. A karikáknak mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt szép pirosra sütjük.
  9. A tésztából leeső széleket és a kiszúrt közepeket ismét összegyúrhatjuk, és kiszaggathatjuk, de akár változtatás nélkül is kisüthetjük, a gyerekek biztos örülnének neki.
  10. Amikor kisültek, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.
  11. Vaníliás porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 487
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 59629
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 28.

Ajánló

Bármilyen savanykás lekvárt kínálhatunk hozzá. Mi házi baracklekvárral fogyasztottuk. Kiadós leves után második fogásként is megállja a helyét, de desszertként is kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fánkok és fánkszerű tészták sok-sok változata közül ez a túrókarika nagyon egyszerűen elkészíthető, kezdők is bátran kipróbálhatják.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...