r
Nosalty Logó

Túrófánk Tündértől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tunder70
Túrófánk Tündértől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 6734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.8 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    496.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7726.1 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    2586 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    128 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1558 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 6734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 471 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót egy tálban jól összetörjük.
  2. Hozzáöntjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, belerakjuk a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját és a tejfölt.
  3. Jól kidolgozzuk.
  4. Erősen lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
  5. Egy nagyobb kiszúróval kiszaggatjuk {nekem most szív alakúval van kiszaggatva}.
  6. Az olajat felforrósítjuk, és a fánkokat pár perc alatt barnára sütjük.
  7. Az olajat leitatjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  8. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7751
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tunder70 15 recept

Valentin napra készítettem el szív alakban, nagyon tetszett mindenkinek, de legjobban a 90 éves nagymamának:) Tudod-e? Honnan ered a fánk? A legenda egy Krapfen nevezetű pék halálával kezdődik, ugyanis műhelyét özvegyére hagyta, kinek nem volt könnyű feladata, viszont továbbra is az ő pékségében készültek a legfinomabb és a legfehérebb kenyerek. Sokan zarándokoltak el az ő pékségébe, hogy a finom kenyérhez hozzájussanak. Az egyik nap a kenyerek nem készültek el időben, sokan üres kézzel, bosszúsan távoztak a pékségből, volt, aki hangot is adott a benne rejlő feszültségnek, és cifrákat mondott Krapfennének. A pékné kijött a sodrából, és egy darab kenyértésztát akart az őt szitkozódó ember fejéhez vágni, de a kenyértésztával célt tévesztett, és beleesett egy lábasba, amelyben zsír forrósodott. Természetesen a kenyértésztának nem kellett sok idő, gyorsan aranysárgára pirult, és így született meg az első fánk, amit a bécsiek még azóta is Krapfennak neveznek. (Részlet Halász Zoltán Mesélő szakácskönyvéből)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...