Túrófánk Tündértől
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
31g tehéntúró46 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
6g porcukor24 kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
250g tehéntúró368 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
4g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
50g porcukor194 kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
17.5g tehéntúró26 kcal
-
34.9g finomliszt127 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
4.2g tejföl8 kcal
-
17.5g margarin125 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
17.8g napraforgó olaj158 kcal
-
3.5g porcukor14 kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 62 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 965.8 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.7 g
Zsír
-
Összesen 496.1 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 221 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 157 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7726.1 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 1254 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 2346 mg
-
Nátrium 2586 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 477.2 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 333.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 128 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 2067 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1558 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 539.9 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Hozzávalók
-
25 dkg tehéntúró
-
50 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál só
-
1 púpozott ek cukor
-
3 ek tejföl
-
25 dkg margarin
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
- A túrót egy tálban jól összetörjük.
- Hozzáöntjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, belerakjuk a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját és a tejfölt.
- Jól kidolgozzuk.
- Erősen lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
- Egy nagyobb kiszúróval kiszaggatjuk {nekem most szív alakúval van kiszaggatva}.
- Az olajat felforrósítjuk, és a fánkokat pár perc alatt barnára sütjük.
- Az olajat leitatjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
- Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7751
- Feltöltés dátuma: 2014. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Valentin napra készítettem el szív alakban, nagyon tetszett mindenkinek, de legjobban a 90 éves nagymamának:) Tudod-e? Honnan ered a fánk? A legenda egy Krapfen nevezetű pék halálával kezdődik, ugyanis műhelyét özvegyére hagyta, kinek nem volt könnyű feladata, viszont továbbra is az ő pékségében készültek a legfinomabb és a legfehérebb kenyerek. Sokan zarándokoltak el az ő pékségébe, hogy a finom kenyérhez hozzájussanak. Az egyik nap a kenyerek nem készültek el időben, sokan üres kézzel, bosszúsan távoztak a pékségből, volt, aki hangot is adott a benne rejlő feszültségnek, és cifrákat mondott Krapfennének. A pékné kijött a sodrából, és egy darab kenyértésztát akart az őt szitkozódó ember fejéhez vágni, de a kenyértésztával célt tévesztett, és beleesett egy lábasba, amelyben zsír forrósodott. Természetesen a kenyértésztának nem kellett sok idő, gyorsan aranysárgára pirult, és így született meg az első fánk, amit a bécsiek még azóta is Krapfennak neveznek. (Részlet Halász Zoltán Mesélő szakácskönyvéből)