r
Nosalty Logó

Túrófánk ahogy szabotimy készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrófánk ahogy szabotimy készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 926 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 5554 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.7 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 926 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    476.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5439.9 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    176 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 5554 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cink
    93 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 399 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A porcukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük egy kis edényben, és félretesszük.
  2. A tésztához valókat összekeverjük. (Ne lepődjünk meg, mert igen lágy tésztát kapunk kb. nokedlitészta sűrűségűt.)
  3. Nagyon fontos, hogy a süti összeállítását megelőzően 2 órával a túrót ki kell venni a hűtőből! Nem szabad, hogy a túró hideg legyen!
  4. Egy pohárba vagy bögrébe készítsünk hideg vizet, mert a fánkok szaggatásánál szükség lesz rá.
  5. Az összekevert masszát az evőkanállal a forró olajba szaggatjuk úgy, hogy minden fánknál a kanalat hideg vízbe mártjuk, hogy ne ragadjon a massza a kanálra.
  6. Közepes lángon mindkét oldalát megsütjük. Ügyeljünk rá, hogy a fánkok sütésekor az olaj forró legyen, különben szétáznak a fánkok.
  7. A fánkokat papírtörlőn lecsepegtetjük az olajból, majd a porcukros keverékben meghempergetjük.
  8. Mellé ízlés szerint lekvárt kínálhatunk. (Kb. 30 db fánkocska lesz belőle.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7246
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Nem kell hozzá sok alapanyag, szinte fillérekből megvan, és nem kell órákat a konyhában állni a gyúródeszka előtt. A végeredmény pedig magáért beszél...:)

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...