r
Nosalty Logó

Túródesszerttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Túródesszerttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2847 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 216 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5816.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1784 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 2847 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 216 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját is felverjük, majd spatulával a tojáshabhoz keverjük.
  2. Beleszitáljuk a rizsliszt, a keményítő és a kakaópor elegyét, majd nagy mozdulatokkal a habba forgatjuk. A masszát az alján sütőpapírkoronggal bélelt tortaformába szedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  3. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.
  4. A kihűlt piskótát körbevágjuk, óvatosan leválasztjuk a tortakarikát. A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, és a piskótát recés késsel 2 lapba vágjuk. A krémet 2 részre osztjuk.
  5. A kapcsos tortaformát egy tányérra tesszük, az aljába helyezünk 1 piskótalapot, és megkenjük 1 rész krémmel. Rárakjuk az újabb lapot, ezt is megkenjük a megmaradt krémmel. Ügyeljünk arra, hogy ez teljesen sima legyen, így a torta teteje is egyenletes lesz. A betöltött piskótát 2-3 órára hűtőbe tesszük.

A krémhez

  1. A túrót, a joghurtot, a porcukrot, a vanília kikapart magjait és a finomra reszelt citromhéjat kikeverjük a zselatinnal a csomagoláson lévő utasítás szerint, majd felhasználásig hűtőben tároljuk.

A díszítéshez

  1. A felaprított étcsokoládét összeolvasztjuk a vajjal, és simára keverjük. A tortáról ismét leválasztjuk a formát, és a tetejére öntjük a csokoládékrémet úgy, hogy hagyjuk az oldalán kicsit lefolyni.
  2. Amikor a bevonó kezd megszilárdulni, elhelyezzük rajta a túródesszerteket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 18232
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Generációk kedvence most tortaformában! Túródesszerttorta rengeteg túróval és legalább ugyanannyi csokival! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...