r
Nosalty Logó

Túró rudi gombóc

A konyha világa
Túró rudi gombóc
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

494
Kalória
23.5g
Fehérje
46.9g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
128.2g
Víz
2g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
41.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 494 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 1976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 217 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.8 g
  • Cink
    293 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    227 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    128.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    135 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 494 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3979 g
  • Cink
    1172 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    908 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1082 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    187.6 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    512.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    540 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 1976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.2 g
  • Cink
    129 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

Előkészítés

  1. A zselatint hőálló fém tálban elkeverjük a hideg vízzel, majd amikor megduzzad, vízgőz felett felmelegítjük.

Elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a cukrokkal, reszelt citromhéjjal, vörösáfonyával.
  2. Jó alaposan összekeverjük.
  3. Az előkészített zselatint hozzáadjuk.
  4. Az alaposan összekevert masszát 1 éjszakára hűtőszekrényben pihentetjük.
  5. Majd vizes kézzel tetszőleges méretű gombócokat formázunk.
  6. Közben felolvasztottuk vízgőz felett a csokoládét, és belekevertük az étolajat.
  7. A felolvasztott csokoládéban megforgatjuk a gombócokat, majd egy tányérra rakosgatva hűtőszekrényben hűtjük, míg a csokoládé rádermed.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Gyorsan elkészíthető, sütés nélküli desszert, csak a pihentetési időt kell kivárni.

További receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Simon Gábor

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...