r
Nosalty Logó

Türkiz bársonytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
Türkiz bársonytorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    325.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5648.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    2330 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    1217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 4238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájához adjuk a kristály- és vaníliás cukrot, kézi mixerrel vagy habverővel összekeverjük, ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és finoman összekeverjük, amíg a száraz liszt el nem tűnik.
  2. A tojásfehérjéhez csipet sót adunk, majd kemény habbá verjük. Ha elkészült a hab, hozzáadjuk a lisztes-tojássárgájás keverékhez, vigyázva, ne törjük össze a habot. Utána beletesszük az ételfestéket is és jól elkeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
  4. A kihűlt tortát három részre osztjuk és megkenjük krémmel úgy, hogy az oldalára is jusson. Csokoládérudakkal díszítsük.
  5. Végezetül mehet vissza a hűtőbe, hogy kellőképpen megdermedjen. Jó étvágyat!

Krém

  1. A krémhez a sajtkrémet kikeverjük habosra a porcukorral, a tejszínt felverjük és azt is hozzáadjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 602
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Türkiz bársonytorta
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...