r
Nosalty Logó

Túl csokis kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helly77
Túl csokis kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2474.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.6 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 4037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 362 kcal

Elkészítés

  1. Öntsük egy forraló edénybe a tejet, és rakjuk fel a margarinnal főni, de vigyázzunk, ne forraljuk fel. Amikor elolvadt a vaj, vegyük le a lángról, és öntsük egy keverőtálba, majd hagyjuk egy picit hűlni. Ezt követően tegyük bele az élesztőt, hagyjuk dolgozni 10 percet, ha szépen felhabzott, mehet bele a cukor és a só is.
  2. Következő lépésben hozzáadhatjuk a lisztet és az olajat, legjobb, ha apránként beleszitáljuk, így könnyű lesz a tészta. Ha jól elkevertük a tésztát, lisztezzünk ki egy gyúródódeszkát, és dolgozzuk el rajta a kezünkkel. Ha szép formás lett, olajozzunk ki egy tálat, majd tegyük bele a tésztát, és takarjuk le egy konyharuhával. Kelesszük kb. fél órát meleg helyen. Ha szépen megkelt, borítsuk ki a gyúródeszkára, és egy sodrófa segítségével nyújtsuk négyzet alakúra.
  3. A töltelék elkészítéséhez olvasszuk fel a margarint, és kenjük le vele a kinyújtott tésztát. (Egy kicsit hagyjunk az olvadt margarinból a sütés előtt lekenni a csigákat.) Egy tálba keverjük el a cukrot a kakaóporral, és ezt is szórjuk rá a tésztára, a csokipasztillával (tej- és étcsoki keveréke)együtt. Ha kész vagyunk apró mozdulatokkal kezdjük el óvatosan feltekerni a tésztát. Most következik a felvágás, 5 cm-es darabokra.
  4. Vajazzunk ki egy tepsit (vagy sütőpapír), és rakosgassuk egymás mellé a kis csigákat (kb. 15-16 db lesz belőle) kenjük meg a maradék vajjal, majd süssük 25 percig. Az idő leteltével vegyük ki a sütőből, szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 826
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túl csokis kakaós csiga
helly77 42 recept

Baráti összejövetelhez készült a csiga, nagy sikere volt. Volt 1,5 órám, mit süssek, hát ez jutott eszembe, a kakaós csigát ki ne szeretné :)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...