r
Nosalty Logó

Túl csokis kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helly77
Túl csokis kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2474.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.6 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 4037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 362 kcal

Elkészítés

  1. Öntsük egy forraló edénybe a tejet, és rakjuk fel a margarinnal főni, de vigyázzunk, ne forraljuk fel. Amikor elolvadt a vaj, vegyük le a lángról, és öntsük egy keverőtálba, majd hagyjuk egy picit hűlni. Ezt követően tegyük bele az élesztőt, hagyjuk dolgozni 10 percet, ha szépen felhabzott, mehet bele a cukor és a só is.
  2. Következő lépésben hozzáadhatjuk a lisztet és az olajat, legjobb, ha apránként beleszitáljuk, így könnyű lesz a tészta. Ha jól elkevertük a tésztát, lisztezzünk ki egy gyúródódeszkát, és dolgozzuk el rajta a kezünkkel. Ha szép formás lett, olajozzunk ki egy tálat, majd tegyük bele a tésztát, és takarjuk le egy konyharuhával. Kelesszük kb. fél órát meleg helyen. Ha szépen megkelt, borítsuk ki a gyúródeszkára, és egy sodrófa segítségével nyújtsuk négyzet alakúra.
  3. A töltelék elkészítéséhez olvasszuk fel a margarint, és kenjük le vele a kinyújtott tésztát. (Egy kicsit hagyjunk az olvadt margarinból a sütés előtt lekenni a csigákat.) Egy tálba keverjük el a cukrot a kakaóporral, és ezt is szórjuk rá a tésztára, a csokipasztillával (tej- és étcsoki keveréke)együtt. Ha kész vagyunk apró mozdulatokkal kezdjük el óvatosan feltekerni a tésztát. Most következik a felvágás, 5 cm-es darabokra.
  4. Vajazzunk ki egy tepsit (vagy sütőpapír), és rakosgassuk egymás mellé a kis csigákat (kb. 15-16 db lesz belőle) kenjük meg a maradék vajjal, majd süssük 25 percig. Az idő leteltével vegyük ki a sütőből, szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 822
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túl csokis kakaós csiga
helly77 42 recept

Baráti összejövetelhez készült a csiga, nagy sikere volt. Volt 1,5 órám, mit süssek, hát ez jutott eszembe, a kakaós csigát ki ne szeretné :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...