r
Nosalty Logó

Trüffelkrémes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Trüffelkrémes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A trüffelkrémhez

A díszítéshez

Összesen 572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A trüffelkrémhez

A díszítéshez

Összesen 5713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A trüffelkrémhez

A díszítéshez

Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    408.8 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4685.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    907 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.3 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2118 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 5713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 437 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A trüffelkrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenjünk ki a csatos tortaformát, az aljába helyezzünk sütőpapírt.
  2. A vajat a cukorral verjük habos krémmé, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a kissé felvert tojásokat.
  3. Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a kakaót. Adjuk hozzá a darált mandulát és alaposan keverjük össze.
  4. Öntsük a formába és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 18-20 percig.
  5. Hagyjuk kicsit hűlni, majd helyezzük rácsra. Mossuk el a formát. Majd tegyük vissza a tésztát, ha kihűlt.
  6. A csokit törjük apróra, a vajjal és a tejszínnel folyamatosan kevergetve olvasszuk meg.
  7. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe fél órára, majd alaposan keverjük át. 20 percre ismét tegyük hűtőbe, majd dolgozzuk össze a rummal és a kekszmorzsával.
  8. A krémet kenjük a tésztára és tegyük a hűtőbe 3 órára.
  9. A formából kivéve díszítsük fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 773
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 78411
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Csokoládé című sütiskönyvben találtam a receptet. Csokoholistáknak soxerettel! Óvatosan, egy halványka szelet is nagyot üt! :) Egyesek szerint: húú, de durva... :-)

Hozzávalók

A tésztához

A trüffelkrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...