r
Nosalty Logó

Trópusi muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Trópusi muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mangós krémhez

A csokis tésztához

Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mangós krémhez

A csokis tésztához

Összesen 3300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mangós krémhez

A csokis tésztához

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5747.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    2457 mg
  • Nátrium
    1388 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    2531 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 3300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A mangós krémhez

A csokis tésztához

Elkészítés

A mangós krémhez

  1. A mangós krém: A mangót pépesítjük, ha nagyon sok a kemény rost benne, leszűrjük. A tojásokat felhabosítjuk, majd összekeverjük a többi nedves hozzávalóval. Apránként adagoljuk a krémbe a lisztet ügyelve arra, hogy ne legyen túl kemény a krém. Változó, hogy mennyi lisztet vesz fel. :)
  2. A csokis tészta: Egyszerű muffint készítünk. Először óvatosan felolvasztjuk a csokoládét. Külön tálakban homogén állagúvá keverjük a nedves és száraz összetevőket, majd összeforgatjuk ezeket is. Ügyeljünk arra, hogy csak addig keverjük a masszát, míg eltűnnek a nagyobb lisztcsomók.
  3. Összeállítás: A szilikonos formám viszonylag nagy méretű, így sok tészta fér egy lyukba. Két kanál csokis tésztával szoktam kezdeni a töltést, majd erre egy kanál mangós krémet halmozok. A tetejére újabb kanál csokis massza kerül.
  4. Sütés: Az én sütőmben 180°C-on 40 perc alatt sül meg ez a muffin. Akkor jó, ha a csokis külső már egészen szilárd. A tűpróbát sajnos nem nagyon lehet használni, mivel a mangós krém nem dermed meg.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2338
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a mangót, és persze a csokis muffint is. Gondoltam, kipróbálom a kettőt együtt is. Az eredmény mennyei! :)

Hozzávalók

A mangós krémhez

A csokis tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...