Triplacsokis-borlekváros torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Süti MáMohr
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
Borlekvár
1. krém
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
2. krém
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
3. krém
-
17g habtejszín49 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
8g tejcsokoládé45 kcal
4. krém
-
17g habtejszín49 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
Piskótás tortalap
-
37g tojás46 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
13 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Összesen
606
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
Borlekvár
1. krém
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
2. krém
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
3. krém
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
4. krém
-
200g habtejszín584 kcal
-
150g fehér csokoládé809 kcal
Piskótás tortalap
-
440g tojás554 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
152 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Összesen
7257
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
Borlekvár
-
18.7g vörösbor16 kcal
-
0.9g dzsemfix3 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
1. krém
-
7.5g főzőtejszín10 kcal
-
7.5g étcsokoládé41 kcal
2. krém
-
7.5g főzőtejszín10 kcal
-
5.6g fehér csokoládé30 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
3. krém
-
7.5g habtejszín22 kcal
-
3.7g étcsokoládé20 kcal
-
3.7g tejcsokoládé20 kcal
4. krém
-
7.5g habtejszín22 kcal
-
5.6g fehér csokoládé30 kcal
Piskótás tortalap
-
16.5g tojás21 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
Összesen
272
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 872.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 110.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
606
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.5 g
Zsír
-
Összesen 426.9 g
-
Telített zsírsav 250 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10468.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 2810 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 731 mg
-
Foszfor 4124 mg
-
Nátrium 2551 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 654.1 g
-
Cukor 481 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1325.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2216 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 418 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 1449 mg
-
Retinol - A vitamin: 2182 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2087 micro
Összesen
7257
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
Borlekvár
-
1 csomag dzsemfix
-
2 evőkanál étkezési keményítő
1. krém
-
200 ml főzőtejszín
-
200 g étcsokoládé
2. krém
-
200 ml főzőtejszín
-
150 g fehér csokoládé
-
3 csepp ételfesték
3. krém
-
200 ml habtejszín
-
100 g étcsokoládé
-
100 g tejcsokoládé
4. krém
-
200 ml habtejszín
-
150 g fehér csokoládé
Piskótás tortalap
-
8 db tojás
-
6 csapott ek finomliszt
-
2 púpozott ek étkezési keményítő
-
6 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
Elkészítés
Borlekvár
- A borlekvárhoz az étkezési keményítőt elkeverjük pár kanál borral. Felforraljuk a bort, habját lekanalazzuk, és hozzáadjuk a dzsemfixet és az étkezési keményítőt, és 3 percig forraljuk. Egy tepsit kifolpackozunk, és beleöntjük a borlekvárt. Kihűtjük, 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük, de min. 2 órát. Másnap eltávolítjuk a fóliát.
- Megsütjük a tortalapot, amihez a száraz összetevőket átszitáljuk. A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgájának a felét és a száraz összetevők felét. Elkeverjük, és mehet bele a másik fele is. 170-180 °C-on tűpróbáig sütjük.
- 4 krémünk lesz összesen, amihez a tejszíneket felfőzzük, ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük. Ha kihűltek a habtejszíneseket felverjük (rakhatunk bele habfixálót). A főzőtejszíneseket pedig átkeverjük. A fehércsokis főzőtejszíneshez hozzáadjuk az ételfestéket.
- Rétegezzük, összeállítjuk a tortát. A piskótát három részre vágjuk (három tortalapunk lesz). Az alsó lapra kerül az ét+tejcsokis (3-as) krém. Erre a tesszük a második piskótát. Erre jön a fehércsokis-habtejszínes (4-es) krém, amire rátesszük a borzselét. A borzselét bekenjük a másik (2-es) fehércsokis krémmel (amit rózsaszínre színeztünk). Erre jöhet a harmadik piskótalap. A torta szélére az étcsokis (1-es) krémet kenjük, a tetejét meg a kétféle fehércsokis (2-es és 4-es) krémmel díszítjük. Nagyon jó élkészítést és étvágyat hozzá! ;)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 740
- Feltöltés dátuma: 2017. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Süti MáMohr
31 recept
A tortát a pécsi Janus szakkoli X.- szülinapjára találtam ki és készítettem el először. :) Az elkészítéshez egyáltalán nem bonyolult. Ha segítségre van szükségetek, akkor youtube-on találtok videót hozzá. Ott reményeim szerint érthetően sikerült elmagyaráznom a teljes elkészítést :) Nagyon jó élkészítést és étvágyat hozzá! ;)