r
Nosalty Logó

Triplacsokis-borlekváros torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Süti MáMohr
Triplacsokis-borlekváros torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Borlekvár

1. krém

2. krém

3. krém

4. krém

Piskótás tortalap

Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Borlekvár

1. krém

2. krém

3. krém

4. krém

Piskótás tortalap

Összesen 7257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Borlekvár

1. krém

2. krém

3. krém

4. krém

Piskótás tortalap

Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.5 g

Zsír

  • Összesen
    426.9 g
  • Telített zsírsav
    250 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10468.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    2810 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    731 mg
  • Foszfor
    4124 mg
  • Nátrium
    2551 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.1 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1325.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2216 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2182 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2087 micro
Összesen 7257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Borlekvár

1. krém

2. krém

3. krém

4. krém

Piskótás tortalap

Elkészítés

Borlekvár

  1. A borlekvárhoz az étkezési keményítőt elkeverjük pár kanál borral. Felforraljuk a bort, habját lekanalazzuk, és hozzáadjuk a dzsemfixet és az étkezési keményítőt, és 3 percig forraljuk. Egy tepsit kifolpackozunk, és beleöntjük a borlekvárt. Kihűtjük, 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük, de min. 2 órát. Másnap eltávolítjuk a fóliát.
  2. Megsütjük a tortalapot, amihez a száraz összetevőket átszitáljuk. A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgájának a felét és a száraz összetevők felét. Elkeverjük, és mehet bele a másik fele is. 170-180 °C-on tűpróbáig sütjük.
  3. 4 krémünk lesz összesen, amihez a tejszíneket felfőzzük, ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük. Ha kihűltek a habtejszíneseket felverjük (rakhatunk bele habfixálót). A főzőtejszíneseket pedig átkeverjük. A fehércsokis főzőtejszíneshez hozzáadjuk az ételfestéket.
  4. Rétegezzük, összeállítjuk a tortát. A piskótát három részre vágjuk (három tortalapunk lesz). Az alsó lapra kerül az ét+tejcsokis (3-as) krém. Erre a tesszük a második piskótát. Erre jön a fehércsokis-habtejszínes (4-es) krém, amire rátesszük a borzselét. A borzselét bekenjük a másik (2-es) fehércsokis krémmel (amit rózsaszínre színeztünk). Erre jöhet a harmadik piskótalap. A torta szélére az étcsokis (1-es) krémet kenjük, a tetejét meg a kétféle fehércsokis (2-es és 4-es) krémmel díszítjük. Nagyon jó élkészítést és étvágyat hozzá! ;)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 740
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Süti MáMohr 31 recept

A tortát a pécsi Janus szakkoli X.- szülinapjára találtam ki és készítettem el először. :)  Az elkészítéshez egyáltalán nem bonyolult. Ha segítségre van szükségetek, akkor youtube-on találtok videót hozzá. Ott reményeim szerint érthetően sikerült elmagyaráznom a teljes elkészítést :)  Nagyon jó élkészítést és étvágyat hozzá! ;)

Hozzávalók

Borlekvár

1. krém

2. krém

3. krém

4. krém

Piskótás tortalap

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...