r
Nosalty Logó

Triplacsokis-borlekváros torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Süti MáMohr
Triplacsokis-borlekváros torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Borlekvár

1. krém

2. krém

3. krém

4. krém

Piskótás tortalap

Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Borlekvár

1. krém

2. krém

3. krém

4. krém

Piskótás tortalap

Összesen 7257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Borlekvár

1. krém

2. krém

3. krém

4. krém

Piskótás tortalap

Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.5 g

Zsír

  • Összesen
    426.9 g
  • Telített zsírsav
    250 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10468.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    2810 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    731 mg
  • Foszfor
    4124 mg
  • Nátrium
    2551 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.1 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1325.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2216 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2182 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2087 micro
Összesen 7257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Borlekvár

1. krém

2. krém

3. krém

4. krém

Piskótás tortalap

Elkészítés

Borlekvár

  1. A borlekvárhoz az étkezési keményítőt elkeverjük pár kanál borral. Felforraljuk a bort, habját lekanalazzuk, és hozzáadjuk a dzsemfixet és az étkezési keményítőt, és 3 percig forraljuk. Egy tepsit kifolpackozunk, és beleöntjük a borlekvárt. Kihűtjük, 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük, de min. 2 órát. Másnap eltávolítjuk a fóliát.
  2. Megsütjük a tortalapot, amihez a száraz összetevőket átszitáljuk. A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgájának a felét és a száraz összetevők felét. Elkeverjük, és mehet bele a másik fele is. 170-180 °C-on tűpróbáig sütjük.
  3. 4 krémünk lesz összesen, amihez a tejszíneket felfőzzük, ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük. Ha kihűltek a habtejszíneseket felverjük (rakhatunk bele habfixálót). A főzőtejszíneseket pedig átkeverjük. A fehércsokis főzőtejszíneshez hozzáadjuk az ételfestéket.
  4. Rétegezzük, összeállítjuk a tortát. A piskótát három részre vágjuk (három tortalapunk lesz). Az alsó lapra kerül az ét+tejcsokis (3-as) krém. Erre a tesszük a második piskótát. Erre jön a fehércsokis-habtejszínes (4-es) krém, amire rátesszük a borzselét. A borzselét bekenjük a másik (2-es) fehércsokis krémmel (amit rózsaszínre színeztünk). Erre jöhet a harmadik piskótalap. A torta szélére az étcsokis (1-es) krémet kenjük, a tetejét meg a kétféle fehércsokis (2-es és 4-es) krémmel díszítjük. Nagyon jó élkészítést és étvágyat hozzá! ;)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 740
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Süti MáMohr 31 recept

A tortát a pécsi Janus szakkoli X.- szülinapjára találtam ki és készítettem el először. :)  Az elkészítéshez egyáltalán nem bonyolult. Ha segítségre van szükségetek, akkor youtube-on találtok videót hozzá. Ott reményeim szerint érthetően sikerült elmagyaráznom a teljes elkészítést :)  Nagyon jó élkészítést és étvágyat hozzá! ;)

Hozzávalók

Borlekvár

1. krém

2. krém

3. krém

4. krém

Piskótás tortalap

Címlapról ajánljuk