r
Nosalty Logó

Tripla gesztenyés torta Beától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tripla gesztenyés torta Beától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Gesztenyés keksztekercs

Kakaós piskóta

Gesztenyés töltelék

Gesztenyés krém

Csokimáz a tetejére

Torta összeállítása

Összesen 899 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Gesztenyés keksztekercs

Kakaós piskóta

Gesztenyés töltelék

Gesztenyés krém

Csokimáz a tetejére

Torta összeállítása

Összesen 10777 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Gesztenyés keksztekercs

Kakaós piskóta

Gesztenyés töltelék

Gesztenyés krém

Csokimáz a tetejére

Torta összeállítása

Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 899 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.8 g

Zsír

  • Összesen
    314 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6461 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    4035 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1773.1 g
  • Cukor
    766 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1500 micro
Összesen 10777 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Gesztenyés keksztekercs

Kakaós piskóta

Gesztenyés töltelék

Gesztenyés krém

Csokimáz a tetejére

Torta összeállítása

Elkészítés

Gesztenyés keksztekercs

  1. A gesztenyemassza, a vaj és a 10 dkg porcukor kivételével a többi hozzávalóból jól sodorható tésztát gyúrunk.
  2. A tésztát kétfelé vesszük, és két szilikonos sütőpapír között 6-8 mm vastagságú téglalap alakra sodorjuk.
  3. A töltelékhez először a vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd a gesztenyemasszát is belekeverjük, hogy jó habos töltelékünk legyen.
  4. Megkenjük a kisodort lapokat a töltelékkel, majd a szilikonos sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük.
  5. Egy tálcára helyezzük a tekercseket, és hűtőszekrénybe tesszük. Ezt a hozzávalót már érdemes előző nap elkészíteni, hogy a habos töltelék visszaszilárduljon. Azonban ha aznap készítjük, mint a tortát, akkor fagyasztószekrénybe tesszük a tekercseket, hogy visszakeményedjenek a rudak. A tekercsből 1 cm-es szeleteket vágunk.

Kakaós piskóta

  1. Az adagokat megfelezzük, és 2 darab 3 tojásos kakaós piskótát készítünk az alábbiak szerint.
  2. 3 tojásfehérjét elkezdünk felverni, majd lassan hozzátesszük a porcukrot és egyesével a tojások sárgáját.
  3. Egy kis tálba kimérjük a 2 evőkanál lisztet (én most Dia Wellnes csökkentett ch piskóta liszttel készítettem), az 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport és az 1 teáskanál sütőport. Amikor a tojásos massza kellőképpen habos, a legkisebb fokozaton vagy egy spatula segítségével belekeverjük az átszitált lisztes keveréket. Egy 23 cm-es tortaformában, sütőpapírral az aljában sütjük meg a piskótánkat.
  4. A maradék alapanyagunkból még egy 3 tojásos piskótát sütünk az előzőek szerint. Én jobban szeretem külön sütni a lapokat, mert soha nem sikerül egyforma vastagságúra vágni a 6 tojásos piskótát. Azonban, ha valaki ebben profi, akkor egy keveréssel és egy sütéssel elkészítheti a piskótát.
  5. A lapokat kihűtjük.

Gesztenyés töltelék

  1. A háztartási keksz kivételével egy nagyobb tálba egyneművé keverünk minden összetevőt.
  2. Ebbe keverjük bele az összetört háztartási kekszet. Jól elkeverjük, hogy a kekszeket minden oldalról bevonja a massza. Marad egy kis folyós része, de mire a torta összeállításához érünk, nagyjából a keksz ezt is felszívja.
  3. Félretesszük a gesztenyés töltelékünket.

Gesztenyés krém

  1. A növényi tejszínt nagy fokozaton felverjük. Ha valaki édesebben szereti, tehet bele egy evőkanál porcukrot (vagy még többet), de alapjában a Hulala habtejszín édes ízű. Érdemes kóstolni.
  2. Ha már kemény a tejszín, beletördeljük a gesztenyemasszát, és egyneművé keverjük.

Csokimáz a tetejére

  1. Az alapanyagokat gőz felett sűrűre főzzük, és visszahűtjük langyosra.
  2. Ez nem egy merev, kemény csokimáz, hanem kicsit maszatos. Egyébként a Sacher-torta bevonójának használom ezt a mázat.

Torta összeállítása

  1. Egy tálcára vagy tepsibe szilikonos sütőpapírt helyezünk, és erre állítjuk össze a tortát.
  2. Alulra kerül az egyik kakaós piskóta, melyet nagyon vékonyan megkenünk sárgabaracklekvárral. Majd egy tortagyűrűt helyezünk a piskóta köré, a piskóta méretéhez igazítva.
  3. Erre a gesztenyés krém harmad részét kenjük rá, majd a gesztenyés tölteléket. A gesztenyés tölteléket több fázisban rakjuk rá, és egy kanál segítségével szorosra lapogatjuk a tölteléket, hogy a kekszdarabok között ne maradjon levegő.
  4. A gesztenyés töltelék tetejére tesszük a tejszínes-gesztenyés krém szintén egyharmad részét.
  5. A második kakaós piskóta egyik felét szintén vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral, és a lekvárral lefelé ráfordítjuk a krémre.
  6. Ezután óvatosan leemeljük a tortagyűrűt, melyet alaposan elmosunk és megszárítunk.
  7. A torta oldalát megkenjük a maradék tejszínes gesztenyekrémmel (hagyjunk annyit, ami a tetejére teszünk). Ha soknak tartjuk, akkor hagyhatunk díszítésnek belőle, vagy egyszerűen elnyalogatjuk.
  8. AZ 1 cm-re szeletelt keksztekerccsel körberakjuk a torta oldalát. Majd ezután ismét visszahelyezzük a tortagyűrűt a torta köré, és szorosra állítjuk, hogy a tekercsek jól rátapadjanak a tortára. Vigyázzunk, hogy a tortagyűrű szabad vége ne vágjon bele a keksztekercsbe. (Nekem sikerült egy kicsit elcsúfítani ezzel, de tálalás előtt egy kés segítségével elsimogattam.)
  9. A torta tetejét szintén megkenjük nagyon vékonyan sárgabaracklekvárral, majd egy kisebb mennyiségű tejszínes-gesztenyés krémmel. Ezután a félig visszahűtött csokimázat kanalanként rátesszük a torta tetejére. Hagyjuk kicsit szilárdulni.
  10. A keksztekercsből levágott szeletekkel és a megmaradt gesztenyés-tejszínes krémmel cifrázhatjuk a torta tetejét. (Tehetünk rá akár bonbon-darabokat, csokiforgácsot, esetlegesen gesztenyeszíveket, gesztenyegolyókat. Mindenki fantáziája szerint alkothat.)
  11. A tortát érdemes egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, hogy a háztartási keksz teljesen megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
  12. Tálaláskor áttesszük egy tortakartonra vagy egy tortacsipkével ellátott tortatálra.
  13. A hosszú leírás és a sok hozzávaló ne ijesszen el senkit sem a torta elkészítésétől. Mivel én mindent ch csökkentett piskótaliszttel és édesítővel készítettem, így nyugodt lelkiismerettel fogyaszthattuk a barátaimmal. Azonban a tejszínes-gesztenyés ételeket célszerű 1-2 nap alatt elfogyasztani, mert sajnos hamar megsavanyodik, és kár lenne ebből még egy kis szeletet is eldobni. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18940
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőm kérésére gesztenyetorta készült a születésnapjára, amit szilveszterkor ünnepeltünk meg. Kellemest a hasznossal.

Hozzávalók

Gesztenyés keksztekercs

Kakaós piskóta

Gesztenyés töltelék

Gesztenyés krém

Csokimáz a tetejére

Torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...