r
Nosalty Logó

Trikolor palacsintatorony

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Trikolor palacsintatorony
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 2824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    3613 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    7471 micro
Összesen 472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6204 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1370 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    3142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2344 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    21676 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    44827 micro
Összesen 2824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1031 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    367 micro
  • Lut-zea
    2132 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintát az itt leírtak alapján elkészítjük.
  2. A szalonnát jó apróra vágjuk, és kisütjük.
  3. A spenótot alaposan megmossuk, vastagabb részeit kivágjuk, leveleit aprítjuk.
  4. A szalonnára és kiolvadt zsírjára dobjuk, és 2-3 percig főzzük, épphogy csak a nyersségét elveszítse, majd zúzott fokhagymával, és borssal ízesítjük. (Mivel a szalonna elvileg sós, én ezt nem sóztam külön. Kóstolgatni azonban nem árt.)
  5. A paradicsomokat előkészítjük: jól megmossuk és vékony, lehetőleg nagyjából egyforma karikákra vágjuk.
  6. Elkezdünk rétegezni: egy kapcsos tortaformába (aminek mérete nagyjából megegyezik a palacsintáéval) teszünk egy palacsintát, amit megkenünk a tejföllel, majd a spenótos-szalonnás raguval, majd ráteszünk pár karika paradicsomot, amit picit sózhatunk-borsozhatunk.
  7. Addig ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó palacsinta tetejét már csak tejfölel kenjük meg, és helyezünk rá pár karika paraicsomot.
  8. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a paradicsom a tetején meg nem sül egy kicsit.
  9. Megvárjuk, amíg hűl annyit, hogy szeletelni lehessen (mert ha forrón nekiesünk, eldől, szétesik, és akkor kihullik a hajunk), lekapcsoljuk a tortaforma peremét, és már vághatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13425
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 14.

Ajánló

Könnyű, száraz fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A palacsintatorony az én extrém sportom a konyhában. Termeli ám az adrenalint, hajaj... eldől, nem dől el, egyenes a belseje, felszívja a szószt, kiszárad? Na, ezt a tornyot azért fogom máskor is megcsinálni, mert nincsenek vele ezek a problémák. A palacsinta, mivel könnyű s levegős, kitűnő az építkezéshez, mert nem húzza le a saját súlya, mint pl. a krumplis palacsintát. A szósz kellemesen krémes, de nem nagyon szaftos, így nem folyik minden irányba. Na és annak a palacsintának a nedvszívó képességére is kíváncsi lennék, amelyik "eltünteti" a leveles spenótot :). Szóval, összegezve, minden kezdőnek (és palacsintatorony-ellenzőnek) szeretettel ajánlom, mert könnyű elkészteni, és nagyon-nagyon fínom! Vegetáriánusok természetesen elhagyhatják a szalonnát, de aki alapvetően nem vega, csak nem egy nagy húsevő, hagyja benne, isteni, ahogy néha találunk egy-egy kis darab jól lepirított szalonnát. Az eredeti receptet a Magyar Konyha 2007. szeptemberi számában találtam.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...