Toszkán szűzpecsenye
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g sertés szűzpecsenye218 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
35 kcal
-
16 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
10g toast kenyér27 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
680
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g sertés szűzpecsenye436 kcal
-
102g bacon401 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
71 kcal
-
33 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
20g toast kenyér55 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1366
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
38.9g sertés szűzpecsenye42 kcal
-
9.9g bacon39 kcal
-
19.5g paradicsom4 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
3.9g sűrített paradicsom3 kcal
-
14.6g főzőtejszín19 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1.9g toast kenyér5 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
Összesen
132
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1641.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 719 mg
-
Nátrium 601 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 387.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 657 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8326 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
680
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.2 g
Zsír
-
Összesen 84.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 410 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3282.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 1438 mg
-
Nátrium 1203 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 774.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 214 micro
-
β-karotin 1315 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 16652 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
1366
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1621 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
-
400 g sertés szűzpecsenye
-
6 szelet bacon
-
2 közepes db paradicsom
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
40 g sűrített paradicsom
-
150 ml főzőtejszín
-
1 teáskanál olasz fűszerkeverék
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
1 szelet toast kenyér
Elkészítés
- A szűzpecsenyét mossuk, szárazra töröljük, a hártyáktól megpucoljuk, és 6 szeletre vágjuk.
- A hússzeleteket egy-egy szelet baconbe tekerjük.
- A paradicsomot, hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk.
- A húst a forró olajban oldalanként 1-2 percig sütjük, sóval, borssal fűszerezzük, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk.
- A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomkockákat, és további 1-2 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól elkeverjük. Felöntjük a tejszínnel, megszórjuk az olasz fűszerkeverékkel, és felfőzzük.
- A mártást sóval, borssal, paprikával, Cayenne borssal fűszerezzük, a húsra öntjük.
- A toast kenyérhéjat vékonyan levágjuk, a kenyeret elmorzsoljuk, a vajjal elgyúrjuk, elosztjuk a hússzeletekre.
- Előmelegített sütőbe toljuk (200 fok), és kb. 40 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 237
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 34523
- Feltöltés dátuma: 2014. március 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha a mártás túl sűrű lenne, mielőtt a húsra öntenénk, hígítsuk fel kevés vízzel. A vajas morzsához keverhetünk 1-2 ek parmezánt is.