Toszkán lazac
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
8g olívaolaj71 kcal
-
125g lazac159 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
93 kcal
-
250g paradicsomszósz60 kcal
-
250g fusilli tészta928 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
8g olívaolaj71 kcal
-
125g lazac159 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
93 kcal
-
250g paradicsomszósz60 kcal
-
250g fusilli tészta928 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1g olívaolaj9 kcal
-
16.3g lazac21 kcal
-
11.8g vöröshagyma4 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
4.7g szárított paradicsom12 kcal
-
32.7g paradicsomszósz8 kcal
-
32.7g fusilli tészta121 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.5 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3037.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 1026 mg
-
Nátrium 1337 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 428.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 544 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 660 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 837 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 51262 micro
-
Lut-zea 620 micro
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.5 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3037.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 1026 mg
-
Nátrium 1337 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 428.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 544 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 660 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 837 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 51262 micro
-
Lut-zea 620 micro
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6701 micro
-
Lut-zea 81 micro
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
125 g lazac
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 db szárított paradicsom
-
250 ml paradicsomszósz
-
250 g fusilli tészta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
- Indítottam magamnak egy mini versenyt, hogy el tudom készíteni az ételt az alatt az idő alatt, amíg megfő a tészta. Kicsit megkönnyítettem a dolgom, és a hagymát előre felkockáztam.
- A halat sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, majd kis olajon ezeket az oldalakat egy-egy percig sütjük.
- Félretesszük pihenni, nyugalom; nem fog sokáig unatkozni. A hal olajára rádobjuk a hagymát és fokhagymát, körülbelül a korábbi 1 percig pirítjuk őket.
- Hozzáadjuk a paradicsompürét és az asztalt paradicsomokat.
- Meghintjük ízlés szerint oregánóval, amit mint megtudtam, más néven szurokfűnek is neveznek és bazsalikommal - egyéb nevén királyfű - és hagyjuk, hogy egy picit összeérjenek az ízek.
- Nem maradt más hátra, mint tálalni és nekilátni! Jó étvágyat kívánok!
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 5294
- Feltöltés dátuma: 2019. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sziasztok! Beköszöntött a jó idő, és az ember minduntalan a szabadba, ne adj isten a tenger mellé vágyik. Hogy az a magyar, vagy egy kicsit nagyobb testvére, mondjuk a Tirrén-tenger az igazság szerint mindegy, ma már szinte bárhova eljuthatunk pár óra repüléssel. Számomra, ami vonzó a tengerekben az a kimeríthetetlen? éléskamrája, az egzotikus, egészséges, változatos és váratlan ízek csodája. Igazi gasztronómiai kincsestárnak tartom a tengeri fogásokat, remélem minél többet lesz alkalmam megkóstolni esetleg elkészíteni. Sajnos idén még nem jutottunk el sem vidékre, sem a vidéknél egy picivel messzebbre sem, így arra gondoltam, megpróbálok a konyhánkba és a tányérunkra varázsolni egy kis mediterrán élményt. El is neveztem Toszkán lazacnak a fogást. Lássuk hogyan készül!