r
Nosalty Logó

Toszkán lazac

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Pisti Konyhája
Toszkán lazac
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    51262 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 1352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    51262 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 1352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6701 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Indítottam magamnak egy mini versenyt, hogy el tudom készíteni az ételt az alatt az idő alatt, amíg megfő a tészta. Kicsit megkönnyítettem a dolgom, és a hagymát előre felkockáztam.
  2. A halat sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, majd kis olajon ezeket az oldalakat egy-egy percig sütjük.
  3. Félretesszük pihenni, nyugalom; nem fog sokáig unatkozni. A hal olajára rádobjuk a hagymát és fokhagymát, körülbelül a korábbi 1 percig pirítjuk őket.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét és az asztalt paradicsomokat.
  5. Meghintjük ízlés szerint oregánóval, amit mint megtudtam, más néven szurokfűnek is neveznek és bazsalikommal - egyéb nevén királyfű - és hagyjuk, hogy egy picit összeérjenek az ízek.
  6. Nem maradt más hátra, mint tálalni és nekilátni! Jó étvágyat kívánok!
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5272
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Toszkán lazac
Pisti Konyhája 2 recept

Sziasztok! Beköszöntött a jó idő, és az ember minduntalan a szabadba, ne adj isten a tenger mellé vágyik. Hogy az a magyar, vagy egy kicsit nagyobb testvére, mondjuk a Tirrén-tenger az igazság szerint mindegy, ma már szinte bárhova eljuthatunk pár óra repüléssel. Számomra, ami vonzó a tengerekben az a kimeríthetetlen? éléskamrája, az egzotikus, egészséges, változatos és váratlan ízek csodája. Igazi gasztronómiai kincsestárnak tartom a tengeri fogásokat, remélem minél többet lesz alkalmam megkóstolni esetleg elkészíteni. Sajnos idén még nem jutottunk el sem vidékre, sem a vidéknél egy picivel messzebbre sem, így arra gondoltam, megpróbálok a konyhánkba és a tányérunkra varázsolni egy kis mediterrán élményt. El is neveztem Toszkán lazacnak a fogást. Lássuk hogyan készül!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...