Toszkán göngyölt hús
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 19% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
167g sertéshús277 kcal
-
58 kcal
-
17g mandulapehely98 kcal
-
8g kapribogyó2 kcal
-
5g rozmaring6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
37g bacon145 kcal
Összesen
586
kcal
- 19% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g sertéshús1660 kcal
-
135g szárított paradicsom348 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
-
50g kapribogyó12 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
221g bacon869 kcal
Összesen
3516
kcal
- 19% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
65.2g sertéshús108 kcal
-
8.8g szárított paradicsom23 kcal
-
6.5g mandulapehely38 kcal
-
3.3g kapribogyó1 kcal
-
1.8g rozmaring2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.4g bacon57 kcal
Összesen
229
kcal
- 19% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1463.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 585 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 148.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10328 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
586
kcal
- 19% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 286.1 g
Zsír
-
Összesen 224 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8783.1 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 841 mg
-
Foszfor 3512 mg
-
Nátrium 3474 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.2 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 889.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 245 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 875 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 753 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 61968 micro
-
Lut-zea 1917 micro
Összesen
3516
kcal
- 19% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4040 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
-
15 db szárított paradicsom
-
5 dkg kapribogyó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
13 szelet bacon
Elkészítés
- A legjobb, ha megkérjük a hentest: két metszéssel vágja úgy el a húst, hogy ki tudjuk teríteni azt. Otthoni körülmények között egy jó éles késsel hosszanti irányban bevágunk a hús egyharmad magasságában, mintha a felső részét le akarnánk metszeni, de a vége előtt két centivel megállítjuk a folyamatot. Lehajtjuk oldalra a felső részt, és most innen visszafelé vágunk ugyanígy a másik irányba. Ugyancsak megállítjuk a folyamatot két centivel azelőtt, hogy végigmetszenénk a húst. Ekkor lehajtjuk a másik irányba a most elvágott részt. Így kapunk egy nagy kiterjedésű lapos felületet, amit ha kell, akkor egy kicsit kiklopfolhatunk, amennyiben van sima felületű húsklopfolónk. Vigyázzunk, ne szakítsuk szét a húst.
- Egy tálban keverjük össze a tölteléket: aprítsuk fel a létől leszűrt kapribogyót, vágjuk kisebb kockákba a lecsöpögtetett szárított paradicsomot, szórjuk rá a zacskóban már kissé összetört mandulapelyhet. Ha nem olívaolajos paradicsomot használunk, akkor két kanál olívaolajat keverjünk a töltelékhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tépkedjük rá az egyik ág rozmaring leveleit, ezt össze is vághatjuk kisebb darabokba (kakukkfüvet is használhatunk, nekem most ez volt otthon!).
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy hosszúkás tepsit olívaolajjal kenjünk ki.
- Terítsük a bacon szeleteket egy deszkára: keresztben jobbról-balról egymás után alulról felfelé haladva, hagyjunk meg három szeletet. Az egyiket hosszába terítsük végig a már lent fekvő szeleteken. Most jöhet a hús, fektessük a bacon ágyra. Kenjük meg a töltelékkel úgy, hogy az egyik oldalán egy hosszanti csíkot hagyjunk szabadon. A másik (töltelékes) oldalról kezdjük a hús göngyölését. Egyelőre a bacon szeletek maradjanak a deszkán. Csak a húst göngyöljük félig fel. Majd a másik oldalon hajtogassuk fel a bacon szeleteket a húsra, és ezzel együtt hajtsuk rá a már feltekert rész tetejére.
- Így egyben mehet a tepsibe. Fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe. 25-30 perc után vegyük le a fóliát, és pirítsuk aranybarnára a külsejét. Sütés után hagyjuk egy kicsit pihenni, utána szeleteljük. Hidegen is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 567
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 104223
- Feltöltés dátuma: 2015. április 01.
Ajánló
Krumplipürével csodás, de sült zöldségekkel is tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Eredetileg karácsonyra néztem ki ezt a receptet, de kimaradt a menüből, így most húsvétkor vetem be. Szuper egyszerű összeállítani, és a sütő elvégzi a munka nagyját!