r
Nosalty Logó

Toszkán göngyölt hús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Toszkán göngyölt hús
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

586
Kalória
47.7g
Fehérje
17g
Szénhidrátok
37.3g
Zsír
148.3g
Víz
131g
Koleszterin
5.3g
Rost
9.4g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3516 kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1463.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    148.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 586 kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.1 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8783.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    841 mg
  • Foszfor
    3512 mg
  • Nátrium
    3474 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    889.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    61968 micro
  • Lut-zea
    1917 micro
Összesen 3516 kcal
  • 19% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4040 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. A legjobb, ha megkérjük a hentest: két metszéssel vágja úgy el a húst, hogy ki tudjuk teríteni azt. Otthoni körülmények között egy jó éles késsel hosszanti irányban bevágunk a hús egyharmad magasságában, mintha a felső részét le akarnánk metszeni, de a vége előtt két centivel megállítjuk a folyamatot. Lehajtjuk oldalra a felső részt, és most innen visszafelé vágunk ugyanígy a másik irányba. Ugyancsak megállítjuk a folyamatot két centivel azelőtt, hogy végigmetszenénk a húst. Ekkor lehajtjuk a másik irányba a most elvágott részt. Így kapunk egy nagy kiterjedésű lapos felületet, amit ha kell, akkor egy kicsit kiklopfolhatunk, amennyiben van sima felületű húsklopfolónk. Vigyázzunk, ne szakítsuk szét a húst.
  2. Egy tálban keverjük össze a tölteléket: aprítsuk fel a létől leszűrt kapribogyót, vágjuk kisebb kockákba a lecsöpögtetett szárított paradicsomot, szórjuk rá a zacskóban már kissé összetört mandulapelyhet. Ha nem olívaolajos paradicsomot használunk, akkor két kanál olívaolajat keverjünk a töltelékhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tépkedjük rá az egyik ág rozmaring leveleit, ezt össze is vághatjuk kisebb darabokba (kakukkfüvet is használhatunk, nekem most ez volt otthon!).
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy hosszúkás tepsit olívaolajjal kenjünk ki.
  4. Terítsük a bacon szeleteket egy deszkára: keresztben jobbról-balról egymás után alulról felfelé haladva, hagyjunk meg három szeletet. Az egyiket hosszába terítsük végig a már lent fekvő szeleteken. Most jöhet a hús, fektessük a bacon ágyra. Kenjük meg a töltelékkel úgy, hogy az egyik oldalán egy hosszanti csíkot hagyjunk szabadon. A másik (töltelékes) oldalról kezdjük a hús göngyölését. Egyelőre a bacon szeletek maradjanak a deszkán. Csak a húst göngyöljük félig fel. Majd a másik oldalon hajtogassuk fel a bacon szeleteket a húsra, és ezzel együtt hajtsuk rá a már feltekert rész tetejére.
  5. Így egyben mehet a tepsibe. Fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe. 25-30 perc után vegyük le a fóliát, és pirítsuk aranybarnára a külsejét. Sütés után hagyjuk egy kicsit pihenni, utána szeleteljük. Hidegen is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Eredetileg karácsonyra néztem ki ezt a receptet, de kimaradt a menüből, így most húsvétkor vetem be. Szuper egyszerű összeállítani, és a sütő elvégzi a munka nagyját!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Szaftos bakonyi sertésszelet

A bakonyi módra, vagyis gombával tökéletesre főtt sertésszelet egy klasszikus magyar főétel, amit roppant egyszerűen el lehet készíteni, de ugyanígy el is lehet rontani. Íme egy recept, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!