r
Nosalty Logó

Török olívás töltött paprika

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
klaukara
Török olívás töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1971 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    735 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 655 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1230 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    392 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1055 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    2205 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1778 micro
Összesen 1971 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    529 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst hideg vízzel alaposan megmossuk, majd langyos vízben fél órát állni hagyjuk, ezután leszűrjük.
  2. Egy közepes méretű lábosban az olívaolajon rózsaszínre pirítjuk a fenyőmagot. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a vöröshagymát, megsózzuk.
  3. Miután a hagyma megfonnyadt, hozzáadjuk a megmosott rizst, szárított ribizlit, fűszerezzük fahéjjal, borssal, szegfűborssal, szárított mentával, cukorral. Addig hevítjük, míg a rizs fehér színű lesz, meglocsoljuk a fél citrom levével, majd felöntjük 1 pohárforró vízzel és fedő alatt, kis lángon addig főzzük, míg a vizet elfőtte, majd kicsit kihűtjük.
  4. Amíg a rizs elkészül, megtisztítjuk a paprikákat: megmossuk őket, a csutkájukat és a magjukat kivesszük, a belsejüket megsózzuk.
  5. Ezután a rizzsel kb. 3/4-éig megtöltjük a paprikákat.
  6. A megtöltött paprikáknak a paradicsomokból sapkákat vágunk, és egyenként a megtöltött paprikák tetejére nyomkodjuk őket.
  7. Az így elkészített paprikákat szorosan egy lábosba állítjuk, a paprikák feléig felöntjük a lábost vízzel, meglocsoljuk olívaolajjal, egycitrom levévelés fedő alatt kis lángon 45-50 perc alatt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1517
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
klaukara 27 recept

A mi vidékünkön kedvelt, mindennapi étel. Nyáron akár hidegen is fogyaszthatjuk. Török joghurtos uborkával kínáljuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...