Tormás-citromos krumplisaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
344
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1375
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 216.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 282 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 876 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1117 micro
Összesen
344
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 91.3 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1601.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 562 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 867.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 658 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3502 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4468 micro
Összesen
1375
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát sós vízben héjával együtt főzzük meg, de ügyeljünk rá, ne főjön szét. Érdemes salátaburgonyát vásárolni hozzá.
- Miközben a burgonya fő, állítsuk össze az öntetet. Egy nagyobb keverőtálban habverővel keverjük simára a citromlevet olívaolajjal és a fűszerekkel. Öntsük rá a tejfölt, és keverjük tovább. Reszeljük bele a tormát és a citrom héját. Szórjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, snidlinget és újhagymát, majd keverjük át.
- A megfőtt burgonyát hűtsük le hideg vízben. Szabadítsuk meg a héjától, és vágjuk karikára.
- Keverjük össze az öntetet és a burgonyát. Ellenőrizzük a fűszerezést, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk újból.
- Tálaláskor díszítsük salátánkat kevés aprított petrezselyemmel, citromhéjjal. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 1019
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 63659
- Feltöltés dátuma: 2014. április 13.
Ajánló
Ez a különleges saláta nem csak a Húsvéti csülök mellé tökéletes. Bármilyen sertéssülthöz ajánlom. Friss, üde ízvilága újdonságot hoz a hétköznapokba.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
586 recept
Idén Húsvétkor a sült csülök mellé ezt a különleges és nagyon finom salátát készítem el. A citromlé adagolásánál érdemes odafigyelni, ne legyen csak citromos ízű az öntet. Maradjunk a pikantériánál!