r
Nosalty Logó

Tormakrémes-sonkás sült makaróni

Mignon
Tormakrémes-sonkás sült makaróni
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sült makarónihoz

A sütőtál kikenéséhez

658
Kalória
36.7g
Fehérje
24.6g
Szénhidrát
41.2g
Zsír
62.2g
Víz
276.5g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 22% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A sült makarónihoz

A sütőtál kikenéséhez

Összesen 658 kcal
  • 22% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A sült makarónihoz

A sütőtál kikenéséhez

Összesen 1316 kcal
  • 22% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A sült makarónihoz

A sütőtál kikenéséhez

Összesen 134 kcal
  • 22% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 658 kcal
  • 22% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2867.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    2005 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 1316 kcal
  • 22% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A sült makarónihoz

  1. A makarónit sós vízben kifőzzük.
  2. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet és 2 percig kis lángon folyamatosan kevergetjük.
  3. A tejet fokozatosan csurgatjuk hozzá, közben rugós fejű kézi habverővel kevergetjük, hogy csomómentes legyen. Pár perc alatt szépen besűrűsödik, ekkor adjuk hozzá a tormát. Kicsit sózzuk és borsozzuk, lehúzzuk a tűzről.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. (légkeveréssel)
  5. A sonkát apró kockákra vágjuk, a tojást vékonyan felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
  6. Kivajazunk egy 23 cm átmérőjű tálat.
  7. A jól lecsöpögtetett makarónit belekeverjük a tormás besamelbe, majd belekeverjük a sonkakockákat is.
  8. Felét a sütőtálba öntjük, rárakjuk a tojáskarikákat, majd ráöntjük a másik felét is.
  9. Megszórjuk reszelt sajttal és 15-20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az eredeti Stahl recept a húsvéti maradékok praktikus felhasználására ajánlja ezt az ételt. Én most ünnepek előtt készítettem el, egy kis ráhangolódásnak, mert már úgy vágytam a tormás, sonkás ízre!

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...