Tönkölyzsemle Lardee konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Lardee
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
338 kcal
-
67g rétesliszt243 kcal
-
2g sikér6 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
1g himalája só0 kcal
-
9 kcal
-
133g víz0 kcal
-
2g nádcukor6 kcal
-
3g tökmag15 kcal
-
16 kcal
Összesen
680
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1014 kcal
-
200g rétesliszt728 kcal
-
5g sikér19 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
4g himalája só0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
400g víz0 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
47 kcal
Összesen
2039
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
104 kcal
-
20.6g rétesliszt75 kcal
-
0.5g sikér2 kcal
-
1.6g olívaolaj15 kcal
-
0.4g himalája só0 kcal
-
2.6g friss élesztő3 kcal
-
41.1g víz0 kcal
-
0.5g nádcukor2 kcal
-
1g tökmag5 kcal
-
0.8g napraforgómag5 kcal
Összesen
211
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1338.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 526 mg
-
Nátrium 536 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 158.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
680
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.8 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4014.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 520 mg
-
Foszfor 1578 mg
-
Nátrium 1608 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 380.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 475.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 402 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 543 micro
Összesen
2039
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
-
1 tk sikér
-
2 ek olívaolaj
-
1 kk himalája só
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál nádcukor
-
1 ek tökmag
-
1 ek napraforgómag
Elkészítés
- Kb.2 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
- Tálba tesszük a kétféle lisztet, beletesszük a sikért, olajat és sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és összedagasztjuk a tésztát.Ha kell, kevés langyos vizet adunk hozzá. (Tapasztalat, hogy nem szabad sok vizet hozzátenni, mert miután megkelt, nagyon sok lisztet kell még hozzáadni, mert ragadós.)
- Félretesszük kelni, az kb. fél óra.(Kelesztő tálban szoktam csinálni, így nem tudom simán mennyi...Jó kis eszköz.)
- Ha megkelt, kicsit átdolgozzuk megint, egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és erre kiformázzuk a zsemléket. (Nem kell túl nagyokat, mert a második kelés alatt még dagadnak egy keveset.)Félretesszük a tepsit letakarva meleg helyre, hogy picit még keljenek.
- A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütésen olyan 180-200 fokra, és mielőtt betennénk a zsemléket, kenjük meg a tetejüket vízzel,és rakjuk rá a magokat. Aztán mehetnek a sütőbe.Tűpróbáig sütjük, ez kb.30 perc.
- Ha megsültek, konyharuhával letakarva hagyjuk őket kihűlni. (Nekem ebből az adagból annyi zsemle lett,mint a képen látható.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1382
- Feltöltés dátuma: 2013. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lardee
31 recept
Férjem nem eszi meg a kenyérsütős kenyeret, és most nem volt otthon puffasztott amaránt, amiből szoktam sütni neki, ezért improvizáltam kicsit. Egész jó lett a zsemle. A sikértől kicsit lazább és levegős, nem olyan nagyon sűrű.