r
Nosalty Logó

Tonhalas tésztasaláta Anita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tonhalas tésztasaláta Anita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    210.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4797.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    3189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 2981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, egy kevés olajat öntünk rá, és hagyjuk kihűlni.
  2. A zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, megpároljuk, majd hideg vízzel leöblítjük.
  3. Egy tálban elkeverjük a majonézt, mustárt, tárkonyt és borsot, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát.
  4. Egy nagyobb tálba tesszük a tésztát, hozzákeverjük a zöldbabot, a tonhalat (ízlés szerinti nagyságúra darabolva), majd leöntjük a majonézes keverékkel. Adhatunk hozzá olívabogyót is.
  5. Tálalás előtt min. 2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11695
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.

Ajánló

Általában előző este készítem el, másnapra nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a salátát évek óta készítem már, a felnőtteknek nagyon szokott ízleni. Idén a kislányom is megkóstolta, és csatlakozott a rajongók táborához. Általában mindig akkor készül, amikor a barátnőm (volt kolléganőm) ellátogat hozzánk kis családjával. Hogy ízemlékekről is essék szót: ezt a salátát még régen "dolgozós" koromban vittem be a munkahelyemre egy-egy névnap alkalmával. Viszonylag gyorsan összeüthető (csak az "érési" időt kell kivárni), és mivel tészta is van benne, tartalmasabb, mint a csak zöldséget tartalmazó saláták.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...