r
Nosalty Logó

Tonhalas-paradicsomos spagetti

Zima
Tonhalas-paradicsomos spagetti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

769
Kalória
42.6g
Fehérje
98.7g
Szénhidrát
21.8g
Zsír
259.2g
Víz
29.4g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 769 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1892 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4403 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 769 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5676 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    1292 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    1745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    296.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    777.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    421 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    928 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    2108 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13209 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 2304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1008 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

  1. Feltesszük a vizet a spagettinek, 1 kanál sóval forraljuk, ha felforrt beletesszük a tésztát és a csomagoláson előírt ideig (al dente) főzzük.
  2. Amíg a tészta megfő, elkészítjük a szószt. Kevés olajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra szelt paprikát és felkockázott paradicsomot, és kicsit pároljuk együtt.
  3. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet is ( ízlés szerinti mennyiséget), sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és valamennyire elfőzzük a levét ( nem nagyon, hogy a tészta ne legyen túl száraz). A végén beletesszük a lecsorgatott tonhalkonzervet, kicsit összerottyantjuk és beledobjuk az apróra vágott bazsalikomot ( kicsit hagyunk a díszítésre is) 1-2 percig összefőzzük és kész is a szósz.
  4. Ez idő alatt a tészta is már kész kell legyen. Beleszedjük a szószba (nem baj, ha egy kis tésztalé is belekerül) és együtt még egyet forralunk rajta, így a tészta kicsit magába szívja a szósz levét).
  5. Tálaláskor parmezán sajtot reszelünk rá és megszórjuk a tetejét bazsalikommal, vagy egész bazsalikomlevéllel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...