r
Nosalty Logó

Tonhalas-paradicsomos fusilli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Tonhalas-paradicsomos fusilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 810 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1620 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    433 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    2055 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3754 micro
  • Lut-zea
    2251 micro
Összesen 810 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4174.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    867 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    4109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7508 micro
  • Lut-zea
    4502 micro
Összesen 1620 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    827 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkarikázzuk a pórét, a fokhagymát apróra kockázzuk. A paradicsom csumájánál keresztet vágunk, forró vízbe tesszük pár percre, majd ha kihűlt, lehúzzuk a héját, és nagyobb kockákra vágjuk. A tonhal levét leszűrjük.
  2. A tésztát feltesszük főni, előírás szerint elkészítjük. Leszűrjük, meleg vízzel leöblítjük, letakarjuk, melegen tartjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben 1 ek olívaolajat felhevítünk, beleszórjuk a pórét és a fokhagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és 1 ek sűrített paradicsompürét, kb. 1 dl vizet öntünk alá, és az egészet készre pároljuk. Szükség szerint pótoljuk a vizet, de a szósz ne legyen folyós, csak szép laza.
  4. A tonhalat egy villával kicsit fellazítva beletesszük a szószba, az apróra vágott petrezselyemmel és a felkarikázott olívabogyóval együtt. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, összeforraljuk.
  5. Előmelegített tányérra halmozzuk a fusillit, és rákanalazzuk a forró tonhalas-paradicsomos szószt. (Ha a tészta nem elég forró, akkor egy külön serpenyőben, pici olajon forgatva forrósítsuk fel). Frissen reszelt parmezánnal ízlés szerint megszórjuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4865
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tonhalas-paradicsomos fusilli
Marti48 317 recept

Nincs story, tésztához volt kedvünk, és a hozzávalók adottak voltak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...