Töltött zsenge tök petrezselymes krumplival
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tök
-
170g közönséges tök23 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
68 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
25g ementáli sajt98 kcal
Petrezselymes krumpli
-
200g burgonya116 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
880
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tök
-
340g közönséges tök46 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
Petrezselymes krumpli
-
400g burgonya231 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1758
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tök
-
11g közönséges tök1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
16.2g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16.2g darált sertéshús29 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.6g tv-paprika0 kcal
-
2.6g paradicsom0 kcal
-
0.5g mangalica zsír4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.3g tejföl3 kcal
-
1.6g ementáli sajt6 kcal
Petrezselymes krumpli
-
13g burgonya7 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
32.4g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
55
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 63.8 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1757.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 860 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1276.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 382 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 1501 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 1738 micro
Összesen
880
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 127.6 g
Zsír
-
Összesen 104.3 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3514.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 770 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 1720 mg
-
Nátrium 588 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 2553.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 564 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 214 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 764 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 90 micro
-
β-karotin 3002 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2059 micro
-
Lut-zea 3476 micro
Összesen
1758
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 82.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 67 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
Tök
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
1 kis db vöröshagyma
-
0.5 db tv-paprika
-
1 kis db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
2 ek tejföl
Petrezselymes krumpli
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Tök
- Megtisztítjuk a tököt, a magos közepét kikaparjuk. Közben forrásba hozzuk az ételízesítővel dúsított vizet, melybe egy megtisztított, félbevágott fokhagymát dobunk. Picit még forraljuk, hogy az ízek kijöjjenek, majd redukáljuk a hőmérsékletet, és a tököt kb. 5 percen keresztül (üvegesre) pároljuk. Keveset hagyjuk még a lében, majd szűrjük le.
- A hagymát, paprikát apróra kockázzuk. A paradicsomot szeletekre vágjuk. Felforrósítjuk a mangalicazsírt, beledobjuk a hagymát-paprikát, egyet-kettőt kavarunk rajta, majd hozzáadjuk a darált húst. Ezeket együtt pirítjuk állandó kevergetés közben, míg a hús meg nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomdarabokat, sózzuk és borsozzuk, majd további kevergetés mellett "pirítjuk" még kb. 5 percen keresztül. Ekkor lehúzzuk a lábast a platniról, és beleteszünk ízlés szerinti mennyiségű őrölt pirospaprikát. A hús és a paradicsom levet enged, így csak nagyon kevés vizet öntsünk esetleg a húsra. Gyöngyözve főzzük puhára.
- Kenjünk ki egy megfelelő méretű jénait pici vajjal, és fektessük rá a két, kivájt és megabált tökszeletet. Kanalazzuk a mélyedésekbe a rövid lére lefőtt darált húst. Kenjük meg a tetejüket 1-1 ek tejföllel, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben süssük át, míg a teteje szépen meg nem pirul.
Petrezselymes krumpli
- A meghámozott krumplikat kockázzuk fel. Ételízesítős vízben főzzük meg, szűrjük le. A megmosott, leitatott petrezselymet ízlés szerinti méretűre aprítsuk fel.
- Egy teflon serpenyőben forraljunk fel egy evőkanálnyi vajat, és ebben pirítsuk meg enyhén a krumplit. A végén szórjuk rá a petrezselymet és forgassuk össze a krumplival, melyet utoljára sózunk, és ízlés szerint borsozunk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 20662
- Feltöltés dátuma: 2014. május 25.
Ajánló
Tálaljuk előmelegített tányérokon ezt a finomságot. Ízles szerint: friss "rusztikus" kenyér is illik hozzá, és egy száraz, hűtött rosé, de egy hideg "pilseni sör" is...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Legutóbbi otthon tartózkodásunkkor találtunk rá erre a csábító, zsenge, tölteni való tökre. (Itt sajnos nincs, és mi imádjuk a hazai tököt). Leírom a receptet, ahogyan én szoktam elkészíteni.