r
Nosalty Logó

Töltött zsenge tök petrezselymes krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Töltött zsenge tök petrezselymes krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tök

Petrezselymes krumpli

Összesen 880 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tök

Petrezselymes krumpli

Összesen 1758 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tök

Petrezselymes krumpli

Összesen 55 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1757.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    1501 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 880 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3514.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2553.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    3002 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    3476 micro
Összesen 1758 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Tök

Petrezselymes krumpli

Elkészítés

Tök

  1. Megtisztítjuk a tököt, a magos közepét kikaparjuk. Közben forrásba hozzuk az ételízesítővel dúsított vizet, melybe egy megtisztított, félbevágott fokhagymát dobunk. Picit még forraljuk, hogy az ízek kijöjjenek, majd redukáljuk a hőmérsékletet, és a tököt kb. 5 percen keresztül (üvegesre) pároljuk. Keveset hagyjuk még a lében, majd szűrjük le.
  2. A hagymát, paprikát apróra kockázzuk. A paradicsomot szeletekre vágjuk. Felforrósítjuk a mangalicazsírt, beledobjuk a hagymát-paprikát, egyet-kettőt kavarunk rajta, majd hozzáadjuk a darált húst. Ezeket együtt pirítjuk állandó kevergetés közben, míg a hús meg nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomdarabokat, sózzuk és borsozzuk, majd további kevergetés mellett "pirítjuk" még kb. 5 percen keresztül. Ekkor lehúzzuk a lábast a platniról, és beleteszünk ízlés szerinti mennyiségű őrölt pirospaprikát. A hús és a paradicsom levet enged, így csak nagyon kevés vizet öntsünk esetleg a húsra. Gyöngyözve főzzük puhára.
  3. Kenjünk ki egy megfelelő méretű jénait pici vajjal, és fektessük rá a két, kivájt és megabált tökszeletet. Kanalazzuk a mélyedésekbe a rövid lére lefőtt darált húst. Kenjük meg a tetejüket 1-1 ek tejföllel, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben süssük át, míg a teteje szépen meg nem pirul.

Petrezselymes krumpli

  1. A meghámozott krumplikat kockázzuk fel. Ételízesítős vízben főzzük meg, szűrjük le. A megmosott, leitatott petrezselymet ízlés szerinti méretűre aprítsuk fel.
  2. Egy teflon serpenyőben forraljunk fel egy evőkanálnyi vajat, és ebben pirítsuk meg enyhén a krumplit. A végén szórjuk rá a petrezselymet és forgassuk össze a krumplival, melyet utoljára sózunk, és ízlés szerint borsozunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20663
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 25.

Ajánló

Tálaljuk előmelegített tányérokon ezt a finomságot. Ízles szerint: friss "rusztikus" kenyér is illik hozzá, és egy száraz, hűtött rosé, de egy hideg "pilseni sör" is...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött zsenge tök petrezselymes krumplival
Marti48 317 recept

Legutóbbi otthon tartózkodásunkkor találtunk rá erre a csábító, zsenge, tölteni való tökre. (Itt sajnos nincs, és mi imádjuk a hazai tököt). Leírom a receptet, ahogyan én szoktam elkészíteni.

Hozzávalók

Tök

Petrezselymes krumpli

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...