r
Nosalty Logó

Töltött tök szalonnás sült krumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dr. Nicole
Töltött tök szalonnás sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltött tök

Szalonnás sült krumpli

Összesen 893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltött tök

Szalonnás sült krumpli

Összesen 4458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltött tök

Szalonnás sült krumpli

Összesen 84 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3407.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    2232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17039.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    898 mg
  • Foszfor
    3676 mg
  • Nátrium
    11158 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    3525.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    812 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    789 micro
  • Kolin:
    1132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    2453 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5031 micro
Összesen 4458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Töltött tök

Szalonnás sült krumpli

Elkészítés

Töltött tök

  1. A tököket megmossuk és megpucoljuk (néha héjastól sütöm, kinek, hogy tetszik).
  2. Félbevágjuk, majd ismét félbe, és kikaparjuk a belsejét, mintegy csónakot készítve belőle. Jól lesózzuk és félretesszük.
  3. Egy evőkanál zsíron feltesszük pirítani az apróra vágott vöröshagymát, majd mikor üvegesre pirult, hozzáadjuk a szintén felkockázott paprikát és paradicsomot.
  4. Nagyjából 10 percig sütjük ezt a masszát, majd hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, és mehet rá egy kis fűszerkömény.
  5. Lefedjük, és többszöri kevergetés mellett kb. 40 percig főzzük.
  6. Közben egy tepsit kizsírozunk, és belepakoljuk a lecsorgatott tököket, majd lefedjük fóliával, és betesszük fél órára a 200 fokra előmelegített sütőbe.
  7. Nagyjából 40 perc elteltével hozzáadjuk a kaprot és a tejfölt a darált húshoz, majd ráütünk egy tojást is.
  8. Kb. 5-10 percig sütjük, kavargatjuk, majd elzárjuk a gázt, és megtöltjük a tököket az elkészült töltelékkel.
  9. Mehet vissza a sütőbe összesülni/pirulni ~ 20 percre most már lefedés nélkül. Aki gondolja, megbolondíthatja egy kis sajttal is a tetejét, vagy mehet rá még egy kis plusz kapor.

Szalonnás sült krumpli

  1. A krumplit megpucoljuk, félbevágjuk, vagy nagyobb darabokra szeljük, és belepakoljuk a kizsírozott tepsibe.
  2. Jól megsózzuk, borsozzuk, megfűszerezzük a provence-i fűszerkeverékkel, és darabolunk rá kisebb-nagyobb szalonnadarabokat.
  3. Lefedjük fóliával, és betesszük a szintén 200 °C-os sütőbe, csak immáron hőlégkeverésre.
  4. Én 20 percet sütöttem lefedve, majd további 25-30 percet lefedés nélkül. Mikor a szalonna már szépen megpirult a tetején, bizonyosan elkészült a krumpli is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1040
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött tök szalonnás sült krumplival
Dr. Nicole 35 recept

Tökszezon van, volt. Szerettem volna egy kis változatosságot, és előhúztam a régi, jól bevált töltött tök receptemet, és készítettem mellé egy jó kis, laktató sült krumplit. 

Hozzávalók

Töltött tök

Szalonnás sült krumpli

Címlapról ajánljuk

További cikkek