r
Nosalty Logó

Töltött-sült paprika tenger konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Töltött-sült paprika tenger konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    2145 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1343 micro
Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3806.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    573 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    510 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    8581 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5372 micro
Összesen 1229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst 1-2 ek olajon pirítani kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, jól átsütjük.
  2. A paprikákat hosszában félbevágjuk, magházát kivesszük. Meleg sütőben, alufóliába csomagolva elősütjük, míg elkészítjük a többi hozzávalót.
  3. Az újhagymát karikákra, a cukkinit , paradicsomot és mozarellát apró kockákra vágjuk.
  4. A ricottát/túrót elkeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük az előbb felaprított zöldségeket, a zöldfűszereket és a sajtot.
  5. A paprikákat kivesszük a sütőből, olajozott hőálló tálra ültetjük, és belehalmozzuk az elkészült húst.
  6. Erre csorgatjuk a zöldséges-túrós keveréket. (Ha a töltelék kicsordul a paprikákból nem baj, a legkelendőbb falatok lesznek :-) )
  7. Kb. 25 percig lefedve, majd kellemes pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1262
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 29.

Ajánló

Friss saláta, paradicsom, magos kenyér.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lánykám ötlete volt, hogy kezdjek már valamit a hűtőben álló, két szép paprikával. Megettük -mi főételnek- ketten, két étkezésre. Messze még a nyaralás, de közben tengerparti büfé teraszán éreztük magunkat. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk