r
Nosalty Logó

Töltött-sült paprika tenger konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Töltött-sült paprika tenger konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    2145 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1343 micro
Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3806.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    573 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    510 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    8581 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5372 micro
Összesen 1229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst 1-2 ek olajon pirítani kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, jól átsütjük.
  2. A paprikákat hosszában félbevágjuk, magházát kivesszük. Meleg sütőben, alufóliába csomagolva elősütjük, míg elkészítjük a többi hozzávalót.
  3. Az újhagymát karikákra, a cukkinit , paradicsomot és mozarellát apró kockákra vágjuk.
  4. A ricottát/túrót elkeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük az előbb felaprított zöldségeket, a zöldfűszereket és a sajtot.
  5. A paprikákat kivesszük a sütőből, olajozott hőálló tálra ültetjük, és belehalmozzuk az elkészült húst.
  6. Erre csorgatjuk a zöldséges-túrós keveréket. (Ha a töltelék kicsordul a paprikákból nem baj, a legkelendőbb falatok lesznek :-) )
  7. Kb. 25 percig lefedve, majd kellemes pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1264
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 29.

Ajánló

Friss saláta, paradicsom, magos kenyér.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lánykám ötlete volt, hogy kezdjek már valamit a hűtőben álló, két szép paprikával. Megettük -mi főételnek- ketten, két étkezésre. Messze még a nyaralás, de közben tengerparti büfé teraszán éreztük magunkat. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...