r
Nosalty Logó

Töltött sült paprika ahogy gombocska készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
gombocska
Töltött sült paprika ahogy gombocska készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 892 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1944 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 223 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1179.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1135 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    7775 micro
  • β-crypt
    1862 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 892 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    328 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kaliforniai paprikákat hosszában félbevágjuk, lehetőleg úgy, hogy a szára rajta maradjon, majd eltávolítjuk a magházat. A négy legszebb fél paprikát enyhén sózzuk és félrerakjuk.
  2. A többi zöldséget megpucoljuk, a paradicsomot és a csípős paprikát ki is magozzuk, majdapró kockákra vágjuk, a megmaradt kaliforniai paprikákkal együtt.
  3. Az összeaprított zöldségeket keverőtálba tesszük, rányomjuk a sajtot, a citromlevet, majd a többi fűszerrel,a borecettel és kevés olívaolajjal jól összedolgozzuk.
  4. Megtöltjük a négy fél paprikánkata töltelékkel, a tetejére helyezzük a feldarabolt baconszalonnát, és fóliával lefedve 20 percig sütjük 180°Cfokos sütőben, ezután fólia nélkül 15 perc alatt készre pirítjuk.
  5. Pirítóssal tálalva előételként, vagy köretként tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3499
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
gombocska 3 recept

Az ötletet egy televízió műsor adta, de az otthon található alapanyagokhoz igazítottam a töltelék összetételét, ami bátran variálható kinek-kinek ízlése szerint.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...