Töltött sajtos fánkocskák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szikra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
17g sertészsír150 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g víz0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor1 kcal
A sajtkrémhez
-
21g füstölt sajt68 kcal
-
21g trappista sajt73 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
84 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A díszítéshez
-
33g paprika5 kcal
-
67g kígyóuborka10 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
Összesen
584
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
100g sertészsír902 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g víz0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g cukor8 kcal
A sajtkrémhez
-
125g füstölt sajt410 kcal
-
125g trappista sajt440 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A díszítéshez
-
200g paprika33 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
3516
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
5.4g sertészsír49 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
5.4g víz0 kcal
-
11.9g tojás15 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
A sajtkrémhez
-
6.7g füstölt sajt22 kcal
-
6.7g trappista sajt24 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
10.8g növényi habtejszín27 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A díszítéshez
-
10.8g paprika2 kcal
-
21.5g kígyóuborka3 kcal
-
9.2g citrom1 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
Összesen
189
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 769.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 161.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
584
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.2 g
Zsír
-
Összesen 285.5 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1514 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4615.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1136 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1263 mg
-
Nátrium 1895 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 968.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1342 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 220 mg
-
D vitamin: 374 micro
-
K vitamin: 452 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 1025 mg
-
Retinol - A vitamin: 1185 micro
-
α-karotin 93 micro
-
β-karotin 1806 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3339 micro
Összesen
3516
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 g finomliszt
-
1 dl víz
-
4 db tojás
-
2 g só
-
2 g cukor
A sajtkrémhez
-
50 g vaj
-
2 dl növényi habtejszín
-
2 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A díszítéshez
-
2 közepes db paprika
-
1 közepes db kígyóuborka
-
1 db citrom
-
0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát elkészítjük: A zsiradékot a vízzel, sóval és a cukorral egy edényben felforraljuk.
- Állandó kevergetés mellett hozzászitáljuk a lisztet.
- Addig kevergetjük folyamatosan, amíg el nem válik az edény oldalától a tésztánk. Vigyázzunk az aljára, oldalára, hogy le ne égjen.
- Levesszük a tűzről, majd fakanállal egyenként hozzákeverjük az egész tojásokat, ügyelve arra, hogy mindig jól eldolgozzuk az egyenként hozzáadott tojást.
- Sütőlemezre sima vagy csillag csöves nyomózsákból kicsi, félgömb alakú halmokat formázunk. Először 230°C-on, majd 180°C-on, két ütemben megsütjük.
- Elkészítjük a sajtkrémet: Kevés Hulala tejszínben (nem kell megijedni, a sajt, a só és a bors ellensúlyozza a tejszín édességét) elkeverjük a tojássárgát, a sót és a borsot, majd beletesszük a reszelt sajtot.
- A maradék tejet feltesszük főni, és amikor már forr, akkor a sajtos pépet hozzákeverjük. Forrásig főzzük. Levesszük a tűzről.
- A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt sajtkrémhez adjuk.
- A megsült tészták kalapját levágjuk, és betöltjük a sajtkrémmel. Szeletelt uborkával, paradicsommal (vagy akár citrommal, petrezselyemmel, kolbász, sonka darabkákkal) díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 6570
- Feltöltés dátuma: 2013. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Szikra
7 recept
Cukrásznak tanulok, és ez lesz az egyik vizsgatételem. Itthon nagyon szeretik anyukámék a sós sütiket, így két legyet ütöttem egy csapással: tudtam nekik is kedveskedni, és gyakorolni is tudtam a vizsgámra.