r
Nosalty Logó

Töltött sajtos fánkocskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikra
Töltött sajtos fánkocskák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

A díszítéshez

Összesen 584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

A díszítéshez

Összesen 3516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

A díszítéshez

Összesen 189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    285.5 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4615.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    1895 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    374 micro
  • K vitamin:
    452 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1185 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    1806 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3339 micro
Összesen 3516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát elkészítjük: A zsiradékot a vízzel, sóval és a cukorral egy edényben felforraljuk.
  2. Állandó kevergetés mellett hozzászitáljuk a lisztet.
  3. Addig kevergetjük folyamatosan, amíg el nem válik az edény oldalától a tésztánk. Vigyázzunk az aljára, oldalára, hogy le ne égjen.
  4. Levesszük a tűzről, majd fakanállal egyenként hozzákeverjük az egész tojásokat, ügyelve arra, hogy mindig jól eldolgozzuk az egyenként hozzáadott tojást.
  5. Sütőlemezre sima vagy csillag csöves nyomózsákból kicsi, félgömb alakú halmokat formázunk. Először 230°C-on, majd 180°C-on, két ütemben megsütjük.
  6. Elkészítjük a sajtkrémet: Kevés Hulala tejszínben (nem kell megijedni, a sajt, a só és a bors ellensúlyozza a tejszín édességét) elkeverjük a tojássárgát, a sót és a borsot, majd beletesszük a reszelt sajtot.
  7. A maradék tejet feltesszük főni, és amikor már forr, akkor a sajtos pépet hozzákeverjük. Forrásig főzzük. Levesszük a tűzről.
  8. A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt sajtkrémhez adjuk.
  9. A megsült tészták kalapját levágjuk, és betöltjük a sajtkrémmel. Szeletelt uborkával, paradicsommal (vagy akár citrommal, petrezselyemmel, kolbász, sonka darabkákkal) díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6520
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött sajtos fánkocskák
Szikra 7 recept

Cukrásznak tanulok, és ez lesz az egyik vizsgatételem. Itthon nagyon szeretik anyukámék a sós sütiket, így két legyet ütöttem egy csapással: tudtam nekik is kedveskedni, és gyakorolni is tudtam a vizsgámra.

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...