r
Nosalty Logó

Töltött puszedli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Töltött puszedli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

797
Kalória
9.3g
Fehérje
88.2g
Szénhidrátok
47.3g
Zsír
38.5g
Víz
21.2g
Koleszterin
4.1g
Rost
76.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 797 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4774 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 797 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    283.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2555.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.3 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    230.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1042 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 4774 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 400 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált diót összekeverjük a cukorral, majd forró tejjel leöntjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a keményítőt belekeverjük, majd a diót a legvégén.
  3. Kanállal halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kellő távolságba, és előmelegített sütőben 10 perc alatt 200 fokon megsütjük.

A töltelékhez

  1. Amíg hűl, a csokoládét gőz felett megolvasztjuk az olajjal és a cukorral, majd a tejszínt belekeverjük, és amikor egyneművé válik, a margarinnal is jól elkeverjük.

A díszítéshez

  1. Hagyjuk hűlni a hűtőben 1/2 órát, majd megtöltünk kettő puszedlit összeillesztve, és a tetejét csokival csurgatjuk meg.
  2. Fél diószemekkel díszítjük. Behűtjük, majd dobozoljuk. Minél tovább áll, annál porhanyósabb, finomabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x30

Hasonlít olasz rokonához, az amarettóhoz, nagyon finom sütemény. Sokáig eláll dobozban. Aki szereti ropogósabban, az sütheti sötétebbre, és lehet közvetlen töltés-hűtés után fogyasztani.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódni scone

A flódni ízei megihlették az angol-amerikai édes pogácsát, a scone-t, hogy az rögtön magába is fogadta őket mind. Sűrű szilvalekvár és gazdag almavaj vonja be az omlós ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Réteges kakaós-fahéjas krémes

Az eredeti receptet Mrs. Lipton blogján találtam, és rögtön kapva kaptam az alkalmon, hogy elkészítsem. Nem nehéz megcsinálni, mégis mennyeien finom és szép. Mindenkit levett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!