r
Nosalty Logó

Töltött pulykamedalion

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött pulykamedalion
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A pulykához

A panírozáshoz

Összesen 1339 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A pulykához

A panírozáshoz

Összesen 5347 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A pulykához

A panírozáshoz

Összesen 275 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 1339 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    318.5 g

Zsír

  • Összesen
    377.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9716.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1068 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2793 mg
  • Nátrium
    5076 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1010.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 5347 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A pulykához

A panírozáshoz

Elkészítés

A pulykához

  1. A húsokat tisztítsuk, és mossuk meg, majd töröljük szárazra.
  2. Éles nagykéssel a húsokba vágjunk zsebet úgy, hogy csak egy kis nyílás legyen.
  3. Töltsük meg az előkészített (gomba, hagyma hámozva, kolbász szeletelve és a sajt kockákra vágva) belevalókkal. A sajt a belsejébe kerüljön, hogy az összetűzésnél ki ne folyjon. Fogvájóval tűzzük össze.
  4. A húsok külsejét sózzuk, borsozzuk, és a szokásos módon panírozzuk. (Én a prézlihez keverek szezámmagot, mert úgy sokkal finomabb!)
  5. Bő olajban, közepes lángon kisütjük.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 14458
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 04.

Ajánló

Hidegen is jól szeletelhető, ezért salátával is kitűnő!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pulykahúsok közül ez a kedvencem, sokkal ízletesebb és finomabb rostú, mint a mell. Rengeteg mindennel meg lehet tölteni, a túrótól kezdve a füstölt sajtos aszalt szilváig.  Ezért sem lehet megunni.  A formája miatt nem kell sokat vesződni, hogy ki ne folyjon a sajt...

Hozzávalók

A pulykához

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...