r
Nosalty Logó

Töltött paprika édesítőszerrel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Töltött paprika édesítőszerrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikához

A szószhoz

Összesen 749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikához

A szószhoz

Összesen 1498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikához

A szószhoz

Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1421 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2068.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1366.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    828 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    575 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    2843 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    72296 micro
  • Lut-zea
    1846 micro
Összesen 1498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4066 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A paprikához

A szószhoz

Elkészítés

A paprikához

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. A paprikák szárát levágjuk, a magokat kivesszük.
  3. A darált húst összekeverjük a rizzsel, tojással, hagymával, sóval, borssal. Jól összegyúrjuk.
  4. Egy lábosba öntjük a paradicsomlét. Enyhén sózzuk, beletesszük a bazsalikom ágacskát.
  5. A húsos masszával megtöltjük a paprikákat, és a forrásban lévő paradicsomlébe tesszük. A megmaradt masszából hideg vizes kézzel gombócokat formázunk, és azt is a paradicsomba tesszük.
  6. 20 percig főzzük kis lángon. Időnként megkeverjük, hogy a gombócok ne ragadjanak le.
  7. Az olajból, lisztből világos rántást készítünk, a paradicsomhoz öntjük. Jól kiforraljuk. Ízlés szerint édesítjük.
  8. Tálalás előtt kidobjuk belőle a bazsalikomot. Friss kenyérrel, vagy főtt krumplival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3828
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött paprika édesítőszerrel
8zsuzsa8 210 recept

Édesanyám gyakran készített nekünk töltött paprikát. Az ötvenes években hús nélkül, csak rizs és tojás volt a töltelékben. A gyermekeim és unokáim is szeretik, sőt osztrák vejemnek is kedvence. Nyár végén, mikor sok paprika terem a kertemben teszek el megtisztítva tölteni való paprikát. Így télen is el tudom készíteni. Persze lehet friss paradicsomlével, vagy sűrített konzervparadicsommal készíteni. Tavaly nagyon jó volt a paradicsomtermés, sok paradicsomlét tudtam eltenni. Nekem ez a legfinomabb.

Hozzávalók

A paprikához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...