r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán orsi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
orsi.sz
Töltött padlizsán orsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 1208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5909.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    3065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 1208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    974 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Először jól megmossuk a padlizsánokat, hosszában felszeleteljük körülbelül 1 cm-es vastagra. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, megkenjük az olajjal a padlizsán mindkét oldalát, majd 180 fokon előmelegített sütőben 10 percet sütjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. Megreszeljük a mozzarellát, és két részre osztjuk: 100-50 g. A brokkolit megpároljuk, de még maradjon félkemény! Miután kész, összekeverjük a ricottát a 100 gramm mozzarellával, a brokkolival, az összezúzott fokhagymával, és ízesítjük tetszés szerint a fűszerekkel.
  3. Miután kihűltek a padlizsánok, megtöltjük őket és felcsavarjuk, a végénél összetűzve egy fogpiszkálóval, rászórjuk a megmaradt mozzarellát, és visszatesszük a sütőbe 25-30 percre
  4. Óvatosan kiszedjük a fogpiszkálókat, vigyázva, hogy a tekercs két vége kerüljön alulra, egy tálra helyezzük, és ráöntjük a ketchupot. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3746
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
orsi.sz 3 recept

Egy igen finom, hús nélküli receptet szeretnék megosztani veletek, amit egy napsütéses őszi napon készítettem egy kerti parti alkalmával. Ennek a rövid története annyi, hogy mivel elég sűrűn grillezünk (az esetek többségében húst), a nyár végére az ember megunja a sok húst, és vágyik valami másra.

Hozzávalók

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...