r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán NatyAngel konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött padlizsán NatyAngel konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A padlizsánhoz

A tálaláshoz

Összesen 446 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A padlizsánhoz

A tálaláshoz

Összesen 1780 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A padlizsánhoz

A tálaláshoz

Összesen 129 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 446 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3186.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1178 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 1780 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. Megfőzzük a rizst.
  2. A padlizsánok csutkáját levágjuk, majd alaposan megmossuk őket, mivel héjastól lesznek megsütve. Hosszában félbevágjuk (így 4 felet kapunk), és kimagozzuk őket.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon elkezdjük pirítani. Ha kaptak egy kis színt, rátesszük a piros paprikát és megszórjuk borssal, majd lefedjük(4-5 percre), hogy kicsit párolódjon. Ügyeljünk arra, hogy oda ne égjen, mert akkor a paprika miatt keserű lesz!
  4. A darált húst beletesszük a lábosba, összeforgatjuk a hagymás alappal, és megsózzuk.
  5. Mikor a húsnak már nincs nyers színe, az előre megfőzött rizst hozzákeverjük, és átmelegítjük.
  6. Ha végeztünk félrehúzzuk a tűzről.
  7. A padlizsánokat kissé besózzuk, majd belehalmozzuk a tölteléket (közben kicsit le is nyomkodjuk, hogy több menjen bele). Annyit teszünk bele, hogy enyhén púpos legyen.
  8. Lereszelünk annyi sajtot, amennyi a padlizsánokhoz szükséges, majd egy kevés tejföllel összekeverjük és így kenjük a töltelék tetejére.
  9. A tepsi alját egy pár csepp olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjanak le, majd betesszük őket a sütőbe, és addig sütjük, míg a tetejük aranyszínű nem lesz.:)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3559
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sose csináltunk itthon padlizsánt, én meg szeretem, úgyhogy egy kis változásra ösztökéltem a családot. Bár a fiúk megkóstolni sem hajlandóak, 6-ból 4 emberbnek ízlik, úgyhogy sikernek könyvelem el. :)

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...