Töltött padlizsán
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Krisztina67
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
400g padlizsán95 kcal
-
50g bulgur171 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
38g rókagomba12 kcal
-
43g koktélparadicsom8 kcal
-
0g chili0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
31 kcal
Összesen
405
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1600g padlizsán380 kcal
-
200g bulgur684 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
150g rókagomba48 kcal
-
170g koktélparadicsom31 kcal
-
0g chili0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
21g mandulapehely124 kcal
Összesen
1619
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
68.4g padlizsán16 kcal
-
8.5g bulgur29 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
6.4g rókagomba2 kcal
-
7.3g koktélparadicsom1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0.9g mandulapehely5 kcal
Összesen
68
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 626.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 463.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 816 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1094 micro
-
Lut-zea 927 micro
Összesen
405
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2505.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 670 mg
-
Foszfor 1260 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.4 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 84 mg
VÍZ
-
Összesen 1854.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 828 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 515 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 3263 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4374 micro
-
Lut-zea 3707 micro
Összesen
1619
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 79.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 187 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
4 db padlizsán
-
1 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
150 g rókagomba
-
10 db koktélparadicsom
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
3 ek mandulapehely
Elkészítés
- A bulgurt kevés olajon megpirítjuk, és másfélszeres mennyiségű vízzel felöntve, sóval ízesítve és lefedve, megpároljuk.
- Ezután a padlizsánokat megmossuk, és egy éles késsel hosszában félbevágjuk. Kanállal kivájjuk belőle a húsát, arra ügyelve, hogy a pereménél maradjon körben kb. 1 cm vastagságú padlizsánhús.
- Az így kapott padlizsánkelyheket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, olajjal átkenjük, és megszórjuk egy kevés őrölt köménymaggal. 200 °C-on 15 perc alatt pirulásig elősütjük.
- Míg sül a padlizsánkehely, addig a hagymát felkockázzuk és egy kevés olívaolajon elősütjük. Hozzádobjuk a kivájt és felkockázott padlizsánhúst, a darabolt rókagombát, az átnyomott fokhagymagerezdeket, a vágott petrezselymet, az aprított chili paprikát és a fűszereket, sót, borsot. Magas lángon kevergetve addig sütjük, amíg átsülnek, megpirulnak és a nedvesség kipárolódik belőlük.
- Mikor elkészült a ragu, hozzákeverjük az apró kockákra felvágott koktélparadicsomokat is.
- Összeállítjuk a tölteléket. Egy tálba öntjük a puha bulgurt, a ragut, 1/2 citrom levét, 2 kanál olajat, a fele vágott petrezselymet, ízlés szerint még egy pici sót és borsot. Összekeverjük az egészet.
- Az időközben megsült padlizsánhéjakat megtöltjük a töltelékkel, megszórjuk egy kevés mandulapehellyel és visszatesszük a sütőbe sülni kb. 15 percre. Mikor megpirul a teteje, akkor kivesszük a sütőből és 10 percet pihentetjük. Tálaláskor görög joghurttal áthúzzuk a padlizsánok tetejét, és petrezselyemzölddel meghintve adjuk asztalra.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9036
- Feltöltés dátuma: 2021. június 21.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Krisztina67
20 recept